Lyt til artiklen

Philip Zinckernagel har taget Norge med storm. Og nu kan B.T afsløre, at den transferfrie dansker er på nippet til at skifte til engelske Watford.

Zinckernagel er i øjeblikket til lægetjek i den engelske Championship-klub.

Danskeren har netop vundet det norske mesterskab med Bodø/Glimt, hvor han har leveret en fremragende sæson, der også gav ham titlen som årets spiller i den bedste norske række.

Her leverede han 19 mål og 24 assister i 28 kampe. Og det har gjort ham brandvarm på det internationale transfermarked, hvor det næppe har gjort betingelserne meget værre i og med, at hans kontrakt med den norske mesterklub udløber til nytår.

26-årige Zinckernagel har en fortid hos HB Køge, FC Helsingør og Sønderjyske. Han spillede en kæmpe rolle i Bodø/Glimts historiske mesterskabssæson. Klubbens titel kom i land med en sprudlende offensiv, som danskeren var en del af. Al modstand blev smadret, og man vandt mesterskabet med hele 19 point ned til Molde på andenpladsen, mens man samtidigt scorede 103 mål i hele sæsonen og lukkede blot 32 kasser ind.

Tidligere er klubber som Olympiakos og Sporting også blevet nævnt som mulige destinationer for danskeren, men nu lader det altså til, at det bliver engelske Watford, der løber med danskeren.

B.T. har tidligere kunnet fortælle, at Zinckernagel har hyret stjerneagenten Pini Zahavi til at sørge for sin fremtid.

»Han kan åbne dørene til nogle større klubber og større ligaer,« sagde Zinckernagel til B.T.s podcast 'Transfervinduet' om det opsigtsvækkende samarbejde. Og nu lader det til, at der er kommet handling bag ordene.

Watford rykkede i sidste sæson ud af Premier League, men man ligger godt med i kampen om oprykning fra Championship på en femteplads, der giver adgang til playoff. Her har man kun to point op til en direkte oprykningsplads efter 21 runder.

Zinckernagel nåede tre sæsoner i Norge. Han skiftede til den norske eliteserie i 2018 fra Sønderjyske.

Sidst Watford havde en dansker i truppen, var i 2003, hvor den tidligere danske landsholdsspiller Allan Nielsen var i truppen.