Kalmar FF i Allsvenskan bliver endnu en dansker rigere. 

Det kan B.T. afsløre. 

Således skifter Jacob Trenskow til klubben fra den bedste svenske række med den danske cheftræner Henrik Jensen i spidsen. 

Den 22-årige offensivspiller Jacob Trenskow kan skifte frit, da han afviste HB Køges forslag om forlængelse af den kontrakt, som udløber med udgangen af denne måned, men han bliver ikke helt gratis for Kalmar, der skal betale træningskompensation til 1. divisionsklubben. 

»Jacob kom gratis hertil fra et ophold på Færøerne og har på rekordtid udviklet sig til en profil i vores setup – både for vores klub, men også for hele NordicBet Ligaen. Så ham er vi selvfølgelig ærgerlige over, vi ikke har kunnet nå frem til en aftale med,« sagde HB Køge-direktør Per Rud for en uge siden.

Spilleren afviste at forlænge sin aftale i den danske klub på baggrund af stor efterspørgsel fra en række udenlandske klubber og ambitioner om at spille på øverste niveau, så han har besluttet sig for at fortsætte karrieren i den bedste svenske række, hvor nummer seks i ligaen byder ham velkommen. 

I Allsvenskan er klubberne næsten halvvejs inde i turneringen, som bliver spillet i kalenderåret, og Jacob Trenskow kan derfor godt kigge langt efter næste sommerferie. 

Men spilleglæden må også være i top, da han kommer direkte fra et nedrykningsspil i 1. division, hvor han udmærkede sig på flotteste vis. 

I de 10 kampe, der lige er blevet spillet for at finde de to nedrykkere til 2. division, klarede HB Køge hurtigt frisag, og det var ikke mindst takket være Jacob Trenskows fire mål og fem assister, da det spidsede allermest til. I alt lavede han syv mål og seks oplæg i hele sæsonen i 1. division. 

Nu skal han vise sig frem på øverste niveau i vores naboland.