Det bliver sommerens største transfersaga set med danske briller.

Og spillet om Rasmus Højlunds underskrift er allerede i gang med nærmest daglige historier om nye europæiske storklubber, der vil have fat i den danske bomber, der for nylig trak overskrifter med fem kasser i to landskampe.

Nu kan B.T.s transferpodcast 'Transfervinduet' fortælle, hvordan nogle af de allerstørste klubber i verden gør kur til Højlund.

Nærmere bestemt er det ingen ringere end Manchester United og Real Madrid, der konkret har vist sin interesse i form af et såkaldt letter of interest – en skriftlig tilkendegivelse af, at de to klubber er interesseret i danskeren forud for sommerens transfervindue.

Foto: MICHELE MARAVIGLIA
Vis mere

Ifølge B.T.s oplysninger med informationen om, at han nu er ét af tre til fem angriber-emner i de to klubber.

Den skriftlige tilkendegivelse er ikke bindende på nogen måder for nogen af parterne – men det er en klar indikation af, at de to giganter har store tanker om den danske gulddreng.

At Manchester United og Real Madrid skriftligt gør kur til angriberen betyder ifølge B.T.s oplysninger ikke, at de to klubber lige nu står foran i køen til at charmere sig ind på angriberen.

Den platinblonde bomber står nemlig for tiden uden agent efter bruddet med det store danske agentbureau Boutique Transfers and Management – og det er først, når en ny agent er på plads, at Højlund-lejren vil begynde at se sig om i den overvældende buffet af europæiske storklubber, der alle jagter Højlund på den ene eller den anden måde.

For der er rigeligt at tage af:

Chelsea, Arsenal, Juventus, Milan, Napoli, Barcelona, Bayern München er alle klubber fra øverste hylde i Europa, som ventes at være med i jagten på Højlund denne sommer – og her skal Højlund altså finde det rette match, hvis ikke han ender med at tage en sæson yderligere i Atalanta.

Samtidig kan andre europæiske transfers spille ind på, hvordan sommeren udvikler sig for Højlund.

Internationale medier spår blandt andet, at Napolis Victor Osimhen og Tottenhams Harry Kane kan få indflydelse på Højlunds fremtid, og det flugter altså med B.T.s oplysninger om, at Højlund er et af flere emner i Real Madrid og Manchester United.

Som B.T. forstår det, nærmer Rasmus Højlund sig i disse uger en aftale med en ny agent.