Sportschefer, fodboldagenter og transfernørder skal justere deres kalender denne sommer.

Store klubskiftedag, den såkaldte deadline day, får nemlig en ny dato for danske klubbers vedkommende i enden af denne sommers transfervindue.

B.T. afslører, at det bliver trumfet igennem, at deadline for klubskifter i Danmark rykkes med et døgn fra 31. august til 1. september i år. 

Hermed følger de danske ligaer de store ligaer ude i Europa, som har planlagt deadline day til at være kl. 23.59 den 1. september. Ændringen gælder kun for herrerne.

FCK-cheftræner Jacob Neestrup og sportsdirektør Peter Christiansen kan handle spillere helt frem til 1. september.
FCK-cheftræner Jacob Neestrup og sportsdirektør Peter Christiansen kan handle spillere helt frem til 1. september. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Dette har været et ønske fra de danske fodboldinteressenter, som Fifa har godkendt. Samtidig rykkes næste vinters transfervindue fra 31. januar til 1. februar 2024. 

Sommertransfervinduet åbner officielt i Danmark den 15. juni, men som altid er arbejdet i kulisserne i gang for længst, hvilket man året rundt kan følge med i i B.T.s transferpodcast, 'Transfervinduet' (lyt med herunder).

Transfermarkedet for sommeren 2023 er i Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig officielt åbent fra den 1. juli til den 1. september.

Premier League-vinduet åbner allerede den 10. juni.