Lyt til artiklen

Everton kan smide 150 millioner på bordet for Nicolai Jørgensen. Men manager Ronald Koeman har også landsholdskonkurrenten Kasper Dolberg på blokken.

Lørdag blev Nicolai Jørgensen gift – nu begynder hvedebrødsdagene for den danske landsholdsangriber.

Spørgsmålet er imidlertid, om Æresdivisionens danske topscorer får lov at slå hjernen helt fra, når han tager sin nygifte hustru Theresa med til Seychellerne på bryllupsrejse?

Jørgensens første sæson i den hollandske mesterklub Feyenoord har sendt hans aktie gevaldigt i vejret og fået de sportslige ledelser i endnu større klubber til at lede efter ø’et på tastaturet.

Ifølge BTs oplysninger bager Premier League-klubben Everton tungt på den nygifte angriber. Liverpool-klubben skal finde en afløser for Romelu Lukaku, der ventes solgt i løbet af få uger, og her kan fingeren meget vel pege på Jørgensen.

Everton-manager Ronald Koeman har tidligere trænet netop Feyenoord, og hollænderen har gennem flere måneder scoutet den danske angriber i sin tidligere klub. Det kan derfor ende med et gigantisk bud på godt 150 millioner kroner (18 mio. pund) på Jørgensen fra den blå del af Liverpool, der denne sommer sidder på en pengekasse af en hidtil uset størrelsesorden.

»Interessen er generelt stor, men jeg vil ikke kommentere specifikke klubnavne,« lyder det fra Jørgensens mellemmand Mikkel Nissen, da han foreholdes Everton.

Mens Everton gerne vil have Nicolai Jørgensen til Premier League, ønsker Feyenoord at beholde den danske landsholdsangriber i Holland. BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Rotterdam-klubbens sportsdirektør Martin Van Geel om Evertons interesse, men i april sagde Van Geel følgende:

»Det er muligt, vi mister ham, men på den anden side forsøger vi at beholde vores spillere så længe som muligt, velvidende hvad situationen er. Vi er ikke dumme, og vi ved, det kan ske, men vi har en vision om transfers, hvor vi forlænger kontrakter på de rigtige tidspunkter,« sagde Feyenoord-direktøren til BT.

På samme liste som den, Nicolai Jørgensen står på et sted på Goodison Park, står også et andet dansk navn.

Hollandske Koeman har et svagt punkt for angribere fra sin hjemlige liga, og her har også Kasper Dolberg gjort det fremragende. Everton overvejer derfor også Dolberg som en sommerforstærkning, men Ajax-spilleren er mindre tilgængelig end landsholdskonkurrenten Jørgensen.

Ifølge BTs oplysninger har Dolberg og hans nye agent Yalcin Sarica således endegyldigt besluttet, at angriberen bliver i Amsterdam i yderligere en sæson.