Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han bliver ved med at terrorisere dem!

De stakkels forsvarsspillere nede i Jupiler-ligaen, der bliver kørt rundt i feltet af FC Midtjyllands tidligere nigerianske bomber Paul Onuachu.

Men de er ikke de eneste, der bliver revet rundt, for i det nordlige England synes vejen til verdenstoppen nu uendeligt lang for verdens rigeste klub, der led et pinligt nederlag til et hold fra den tredjebedste række, og som nu egentlig mere ligner en nedrykker end et fremtidigt Champions League-hold.

Det er emnerne i denne uges udgave af Bruuns barometer, som du får lige her:

'Lange Paul' blev Årets Spiller

Hånden på hjertet! Første gang, du så Paul Onuachu i aktion for FC Midtjylland, tænkte du ikke: »Ham dér, han får en fantastisk karriere.« For det så både klodset og ubehjælpsomt ud i de første år, når den to meter høje nigerianer skulle vende på de små områder.

Det er imidlertid længe siden, at forsvarsspillerne rundt omkring holdt op med at grine ad 'Lange Paul', for i de senere år har Genk-forwarden terroriseret de øvrige hold i den belgiske liga.

I sæsonen 2020/21 blev han ligatopscorer med suveræne 33 mål, og forleden dag blev han kåret til Årets Spiller i den belgiske liga. Ham kan de godt være stolte af at have udviklet i FC Midtjylland.

Newcastles slingrekurs

Som de sort- og hvidstribede Newcastle-spillere flove gik rundt på græstæppet på St. James’ Park efter nederlaget på 0-1 til lille Cambridge fra League One, var det svært at forestille sig, at netop Newcastle United om få år vil tilhøre fodboldens elite.

For i princippet er den nordengelske klub verdens rigeste efter at være blevet overtaget af en saudiarabisk fond uden bund i pengetanken. Alligevel frygter man det værste, når man ser, hvordan de aktuelle spillere klarer sig. Vejen til verdenstoppen synes uendeligt lang.

For hvem ønsker egentlig at skifte til Newcastle lige nu? Ja, det gjorde foreløbig Kieran Trippier og Chris Wood, men med al respekt: De spiller altså ikke Newcastle op på siden af Manchester City, Chelsea og Liverpool. Måske undgår Newcastle ikke engang at rykke ud af Premier League.

Andre læser også