Hvem gjorde det godt? Hvem gjorde det skidt?

I denne uge uge lægger Morten Bruun ud med lidt roser til en dansker i engelsk fodbold, som i stedet for at jamre over manglende spilletid har taget kampen op og lavet et drømmeskifte.

Og minsandten om ikke vi også har en minister med i denne uges udgave af baromeret. En af dem, der er lige lovligt frisk på Twitter-tasterne.

Du får barometeret her:

Højbjerg til Tottenham

Jeg føler mig ikke overbevist om, at Pierre-Emile Højbjerg bliver en superstjerne i Tottenham, men hans klubskifte er i sig selv en triumf for en spiller, der havde så svært ved overhovedet at finde fodfæste i Premier League.

For tre sæsoner siden var han totalt marginaliseret, både i sin klub Southampton og på det danske landshold, men Højbjerg bed modgangen i sig, arbejdede sig op til en status som anfører i Southampton, ligesom han er tilbage i spillet om en stamplads på landsholdet.

Nu er han så blevet headhuntet af en af Englands største klubber og af en af de største managers i international fodbolds historie. Det er bare godt gået.

Tesfayes mangel på dømmekraft

De sociale medier er flygtige, siger man. Det er således en hel uge siden udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye skrev sit famøse tweet op til kampen FCK-Manchester United, hvor han beskrev Jens Stage som 'Judas Stage' og Kamil Wilczek som 'Kamil Paycheck'.

Mange har allerede taget afstand fra ordlyden, og Tesfaye har selv været ude med en halv undskyldning, men jeg er stadig forundret over, at han kunne finde på det.

Ministeren er stor fodboldfan, men den form for retorik hører ingen steder hjemme. Den florerer over det hele, det er jeg da godt klar over, men en minister burde i hvert fald holde sig for god til at hoppe med. Det er i chokerende grad mangel på dømmekraft. Gad vide, hvad Tesfaye tænkte, da han trykkede på knappen.