4,9 millioner kroner.

Det er, hvad Brøndby har brugt på lønninger til 'nøglemedarbejdere' i 2019. Visse af dem (eksempelvis Niels Frederiksen) har eksempelvis kun været ansat halvdelen af året, og derfor lyder beløbet på 6,5 millioner, hvis man omregner til helår.

Det fremgår af et prospekt, som Brøndby har udgivet i forbindelse med aktieemissionen.

'Nøglemedarbejderne' dækker over cheftræner Niels Frederiksen, økonomichef Mikkel Jønsen, marketingchef Thomas Skov Petersen, sikkerhedschef Mickel Lauritsen, kommunikationschef Christian Schultz og salgschef Michael Liberkind.

Carsten V Jensen tjener mere end to millioner kroner om året i Brøndby.
Carsten V Jensen tjener mere end to millioner kroner om året i Brøndby. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Prospektet afslører også, hvad en profil som Carsten V. Jensen, også kendt som 'CV', tjener som fodbolddirektør i Brøndby. Her fremgår det, at han tjener 2,4 millioner kroner om året, og derudover står klubben for 'alle udgifter til telefon, computer og internetopkobling,' ligesom fodbolddirektøren får stillet en firmabil til rådighed.

CV får også bonusser ved opfyldelse af sportslige mål og positive transferresultater.

Administrerende direktør Ole Palmå fik et vederlag på 2,3 millioner kroner i 2018, men dengang var han direktør for kommercielle forhold og marketing. Tallet for 2019 fremgår ikke af dokumentet.

Til gengæld fremgår det, at Direktionen modtog 8,8 miillioner kroner i 2018, heraf fik den tidligere administrerende direktør Jesper Jørgensen 3,5 millionker kroner ud over bonusser, firmabil, computer, internet og telefon.

Brøndby har solgt topscorer Kamil Wilczek til tyrkiske Göztepe (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix).
Brøndby har solgt topscorer Kamil Wilczek til tyrkiske Göztepe (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix). Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Prospektet afslører også, at den tidligere sportsdirektør Troels Bech tjente 3 millioner kroner i 2018.

Derudover fremgår det, at bestyrelsesformand Jan Bech Andersen modtog 300.000 kroner for sit arbejde med Brøndby i 2019.

Vestegnsklubben stjæler overskrifterne i disse dage. Først og fremmest på grund af snakken om nye investorer og Red Bull, der angiveligt er interesseret.

Men også fordi, at klubben har sendt spillere afsted til andre klubber i stor stil på det seneste, hvor Dominik Kaiser, Kamil Wilczek og Ante Erceg er røget til henholdsvis Hannover 96, Göztepe i Tyrkiet og Esbjerg.