Lyt til artiklen

Brøndbys sportschef Per Rud gjorde ikke noget forkert, da han kontaktede Kasper Kusks spilleragent, uden AaB vidste noget om det. Det har DBU's disciplinærudvalg besluttet.

Det får ingen konsekvenser for Brøndbys sportschef Per Rud, at han under det seneste transfervindue var i dialog med Kasper Kusks agent om AaB-spilleren, uden AaB blev informeret om det.

Det har DBU's disciplinærudvalg besluttet, efter AaB havde indgivet en klage over Brøndby-bossen.

Sagen begyndte tilbage i januar, da Per Rud udtalte til Brøndbys hjemmeside, at AaBs Kasper Kusk var en af de spillere, Brøndby havde været interesseret i at få til klubben.

Senere samme dag kom det også frem, at sportschef Per Rud tilmed havde spurgt agenten til AaB-spillerens frikøbsklausul. En klausul, som efter AaBs opfattelse var indgået i fortrolighed mellem klubben og John Sivebæk.

I sagens afgørelse lægger DBU dog vægt på, at en henvendelse mellem en klub og agent ikke i alle tilfælde kan tolkes sådan, at klubben ønsker at købe eller skrive kontrakt med en spiller.

- Brøndby IF’s sportsdirektør Per Ruds henvendelse til John Sivebæk havde efter DBU’s Disciplinærudvalgs opfattelse ikke en sådan karakter, at det kan anses som godtgjort, at Brøndby IF havde til hensigt at indgå kontrakt med Kasper Kusk. Der var tale om en generel samtale, skriver DBU i en pressemedelelse mandag.

I en redegørelse fra Brøndby fremgår det ifølge DBU, at Per Ruds samtale med John Sivebæk i udgangspunktet handlede om flere andre spillere, men at han i samme omgang spurgte til Kasper Kusks planer for fremtiden. Her svarede John Sivebæk, at Kasper Kusk ikke var interesseret i at skifte til Brøndby. Da Kasper Kusk gennem sin agent afviste Brøndby, valgte Brøndby således ikke at involvere AaB.

I FIFA's regler om køb og salg af spillere hedder det blandt andet, at en klub, som har en intension om at skrive kontrakt med en professionel fodboldspiller, skal informere spillerens nuværende klub, før den indgår i forhandlinger med spilleren. Dette gælder dog ikke, hvis spilleren har under seks måneder tilbage af sin kontrakt.