I sommer blev Frederik Rønnow snydt for et millionskifte på målstregen. Det glippede skifte medførte både kold luft og en afvist kontrakt. Nu kan landsholdsmålmanden bruge januar-vinduet til at forlade vestegnen.

Et lukrativt skifte til Premier League, London og Crystal Palace smuldrede mellem målmandshandskerne på Brøndby-keeper Frederik Rønnow omkring midnat mellem den 31. august og den 1. september sidste år. Det store skifte, som målmanden regnede for en realitet, forsvandt med transfervinduets lukning og efterårets komme af én simpel årsag: For meget nølen. Crystal Palaces tilbud kom for sent, og da klokken blev 24, havde Brøndby ikke indsendt de nødvendige papirer til de rette instanser.

 
Elmander følger op på en ripost og sparker Brøndby på 3-0 mod Viborg.
Vis mere

Nu er det vinter og transfervinduet står igen på vid gab. Crystal Palace er imidlertid forsvundet som dug for solen og nytårsraketter på himlen. Men alligevel er Frederik Rønnow på vej væk fra Brøndby.

BTs kilder fortæller, at Rønnow efter det forspildte klubskifte har været både ærgerlig og vred på Brøndby og på hele situation omkring den forpassede mulighed for en flirt med Premier League. Han håber derfor på en transfer i løbet af de kommende uger, selv om forårets mesterskabskamp kan trække i den modsatte retning.

»Vi ved godt, at Frederik gerne vil af sted, og vi ved også, at vi er afhængige af transferindtægter. Så det kan blive til sommer, men det kan også blive nu. Det, både vi og Frederik skal holde tingene op imod, er hvad nu hvis han kan være med til at gøre den forskel, der gør at vi kan holde fast i top to og måske er med til sidste spilledag med muligheden for at vinde. Det er den logiske kalkyle, som jeg tænker både Frederik og vi foretager,« siger Brøndbys sportsdirektør Troels Bech til BT.

 
I et stort portræt går Troels Bechs omgangskreds tæt på hans kvaliteter.
Vis mere

Selv om man på tv kunne se Brøndby-ejer Jan Bech sige nej til Crystal Palace med et glas rødvin foran sig, foregik der i sommer mere bag kulisserne. Ifølge BTs oplysninger havde både Brøndby, Crystal Palace og Frederik Rønnow underskrevet alle papirer, men juridiske komplikationer og tøven med papirerne gjorde, at det, der var en lejeaftale med Premier League-klubben, gik i vasken.

Der hersker uenighed om, hvorvidt skylden skal findes på vestegnen eller i det sydlige London. Men Troels Bech mener, Brøndby gjorde, hvad de kunne, for at få et skifte igennem.

»Brøndby strakte sig virkelig, virkelig langt for at få det her til at virke, men det var voldsomt besværliggjort af, at vi modtog et tilbud 23.10 eller 23.15 om aftenen.  Der er simpelthen så meget, der skal passe sammen i et kort sekund,« siger Bech, der erkender at det har krævet sit at plastre målmanden sår til efter det glippede skifte.

»I det her tilfælde var det kompliceret af, at der først kom noget på banen der 23.20, så selvfølgelig var der nogle snakke bagefter. Det var tungt at se en spiller, der satte næsen op efter noget, der pludselig ikke kunne lade sig gøre. Til gengæld var det relativt nemt for mig at gøre rede for, hvad vores del havde været. For det var en indsats ud over, hvad man behøver fra vores side,« fastholder sportsdirektøren.

BTs kilder fortæller, at Brøndby i kølvandet på Rønnows skibbrudne klubskifte tilbød målmanden en ny kontrakt. Men den blev uden tøven verfet af bordet.

Nu lurer landsholdsmålmanden i stedet på et farvel til de blå-gule, og flere klubber overvåger situationen. Tyske Eintracht Frankfurt har linet Rønnow op som en mulig afløser for den tidligere Brøndby-målmand Lukas Hradecky, som siden sit skifte har udviklet sig til en af Bundesligaens bedste med handsker på. Et eventuelt bud er dog betinget af, at Hradecky ikke forlænger sin kontrakt med Frankfurt. Hradeckys aftale udløber til sommer, og tyskerne vil allerhelst beholde finnen i klubben. En mulighed er, at Rønnow sælges, men ikke skifter før til sommer.

BT har forholdt Troels Bech interessen fra Tyskland, men ordene fra Brøndby-chefen er knappe på det punkt.

»Jeg er nødt til at gøre, som jeg altid gør. Vi skal ikke til at kommentere på den slags ting af respekt for spilleren og en eventuelt anden klub,« siger Bech, der er lidt mere meddelsom, når det handler om, hvorvidt Brøndby skal på markedet efter en afløser i tilfælde af et Rønnow-salg i løbet af de kommende uger.

»Man kan ikke sætte en spiller i banken og hæve ham, når det skal være. Men vi gør dét på alle positioner, at vi prøver at finde ud af, hvad vi skal gøre og agerer efter det, når det bliver nødvendigt. Det gør vi også på målmandsposten. Men man skal huske på, at vi også har andre gode målmænd i klubben,« slutter han.

I kølvandet på det fejlslagne skifte til Crystal Palace har Frederik Rønnow valgt at skifte agent. Fra nytår repræsenteres han ikke længere af den tidligere danske landsholdsspiller John Sivebæk.