Lyt til artiklen

Der bliver ingen blågule fans på lægterne, når Brøndby IF spiller på udebane i resten af 2022.

For tirsdag kom det nemlig frem, at klubben fra vestegnen er blevet frataget deres udebaneafsnit resten af året efter særdeles voldsom og aggressiv adfærd fra nogle af klubbens fans.

Noget, der altså nu har fået så store konsekvenser, at Brøndby tager bladet fra munden.

»For alle os, der har Brøndby IF i hjertet, er dette øjeblik et af de absolutte lavpunkter i vores fælles historie. De få har ødelagt det for alle os andre. For medfans. For spillerne,« indleder klubbens administrerende direktør, Ole Palmå, i en pressemeddelelse og fortsætter:

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

»Opførslen fra en gruppe af individer betyder nu, at medfans og klubben bliver voldsomt straffet. Klubben, spillerne og medfans har gentagne gange været ude med klokkeklare udmeldinger om, at sådan opførsel må og skal stoppe, men desværre har man sat sig selv over klubben. Klubben appellerer derfor til selvransagelse i dele af det aktive fanmiljø.«

Efter tirsdagens straf fortæller klubbens direktør ligeledes, at der i øjeblikketligt er et rekordhøjt antal personer, som har fået karantæne fra Brøndbys fanafsnit.

»Vi har aldrig givet så mange karantæner, vi har aldrig annulleret så mange sæsonkort, vi har aldrig haft så mange sikkerhedsinitiativer, og vi har aldrig brugt så mange penge på sikkerhed, ligesom vi netop har afsluttet et forløb med Justitsministeriet, hvor vi nu har identificeret en række konkrete værktøjer, der skal hjælpe med at stoppe den groteske opførsel, som intet har med fodbold at gøre,« fortæller Ole Palmå.

Brøndby fortæller videre, at klubben – sammen med en række advokater – afsøger muligheden for at gøre de ansvarlige ballademagere økonomisk ansvarlige for de bøder, som klubben modtager.

Foruden straffen i forhold til udebaneafsnittet, er Brøndby samtidig blevet idømt en bøde på 400.000 kroner.

Brøndby har inden for 14 dage mulighed for at anke bøden til Fodboldens Appelinstans.

Straffen vedrørende fratagelsen af udebaneafsnit kan der ikke ændres på.