For en måned siden, var han Kasper Hjulmands helt store kanin.

Men kommer Nicolai Vallys' navn op af landstrænerens hat igen, eller måske en anden Brøndby-spiller, når en ny landsholdstrup i den kommende uge udtages? Det er hverken Vallys eller Daniel Wass meget for at spekulere i.

»Det fylder ikke så meget,« siger Vallys efter 3-0-sejren over Hvidovre, hvor han igen var toneangivende for Superligaens nummer to.

»Jeg forsøger at gøre det så godt, jeg kan i hver eneste kamp. Og vise mig frem over for alle. Så kan jeg håbe på, at jeg er god nok,« uddyber han. 

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

Offensivprofilen fik sine første landsholdsminutter mod San Marino i september efter en flot start på sæsonen for Brøndby. Nu kan han bare håbe på, at han igen er inde i landsholdsvarmen.

»Jeg har ikke hørt noget fra Hjulmand, og ikke fået nogen indikationer. Jeg håber. Men jeg vil ikke spekulere i det. Jeg venter og ser. Så må vi se, om jeg er god nok,« siger Vallys.

Heller ikke Daniel Wass, som senest var inde i varmen hos Kasper Hjulmand under VM for under et år siden, havde den store trang til at tale om sine chancer for at vende tilbage i rødt og hvidt.

»Jeg har ikke lyst til at tale om det,« lyder den første reaktion fra den rutinerede Brøndby-stjerne med 43 landskampe på cv'et, da emnet bringes på banen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg koncentrerer mig om Brøndby. Det er her min hverdag er. Lige nu tænker jeg på Viborg-kampen,« uddyber han kortfattet.

Wass er ellers tilbage i storform, efter at han har skiftet højrebackpladsen ud med en permanent rolle som midtbanestyrmand på Brøndby-holdet, som har gang i et stærkt efterår.

»Jeg har det godt. Jeg har gode medspillere, som er med til at gøre mig god. Nu har jeg spillet den samme plads i lang tid og trænet godt, så det hjælper,« siger han.

Brøndby-træner Jesper Sørensen krydser fingre for sine spillere, som han naturligvis gerne ser på landsholdet, som møder Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen i midten af oktober.

»Jeg håber, at Vallys er med, efter han fik sin debut. Jeg håber da også, at Wass er med. Jeg håber da det bedste for alle vores spillere, og at der kommer nogen med fra os. Der er mange, der har gjort det godt. Det er jo en stor ære at blive udtaget,« siger den tidligere U21-landstræner.