Brøndbys svenske anfører Johan Larsson spillede søndag sin sidste kamp for Brøndby i 2-3-nederlaget til Vendsyssel.

Højrebacken forlænger ikke sin kontrakt, som udløber ved årsskiftet.

Cheftræner Alexander Zorniger føler, at Brøndby er godt garderet på pladsen efter afskeden med Larsson.

Indkøbet fra i sommer, Jens Martin Gammelby, skal dog rykke sig fysisk, ellers kan angriberen Kevin Mensah blive et alternativ, forklarer cheftræneren.

»Det bliver højst sandsynligt en konkurrence mellem Jens Martin og Kevin Mensah. Mensah har fartet og duelstyrken, og det bliver interessant at se, hvordan de kan præstere,« siger Zorniger.

»Johan har været en stor profil for os, og vores måde at spille på passer perfekt til ham. Nu må andre spillere træde i karakter. Jens Martin skal være fysisk stærk nok, og han har fire uger til at komme i god nok form. Gør han ikke det, vil en anden mand spille.«

28-årige Johan Larsson føler selv, det er det rette tidspunkt for ham at tage videre, da klubben har afløseren klar.

»Jeg havde et mål om at forlade højrebackpladsen i en bedre tilstand, end da jeg kom til klubben. Det føler jeg, den er nu, og derfor passer det godt med mit kontraktudløb,« siger Larsson.

»Det var måske den sværeste beslutning i hele mit liv, at jeg forlader Brøndby, men i mit hjerte og mit hoved kunne jeg mærke, at det var nu, at vi skulle have en pause fra hinanden. Jeg har gjort alt i fire år, og det gør mig stolt. Jeg var rørt derude på banen på grund af den fantastiske opbakning og hyldest af mig. Jeg efterlader med stolthed pladsen til Jens Martin Gammelby. Jeg tror, at han kommer til at gøre det fremragende og bliver en stor profil i foråret.«

Brøndby tabte søndagens kamp med 2-3 efter en Vendsyssel-scoring i overtiden på straffespark.

Kampens dommer Peter Kjærsgaard står ved kendelsen.

»Jeg synes, den var god nok. Der var kontakt mellem Brøndby-forsvareren og Vendsyssel-angriberen, og derfor var der straffespark,« siger Kjærsgaard.

Brøndby overvintrer på Superligaens tredjeplads.

/ritzau/