Brøndby flirtede kortvarigt med fiaskoen i DBU Pokalens tredje runde.

Men de gule fik trods et lille chok hentet den ventede sejr over danmarksserieholdet Ledøje-Smørum. 5-1 endte det.

I et par minutter var bekymringen på tribunen i Brøndby dog så dyb, at den kun blev overgået af rynkerne i cheftræner Alexander Zornigers pande.

Helt sensationelt var Ledøje-Smørum kommet foran 1-0, da Brøndbys tyske målmand, Benjamin Bellot, i det 30. minut fumlede en halvsløj afslutning lige hen for fødderne af gæsternes Emil Slott Rasmussen, der meget let kunne score sit livs mål.

De mere rutinerede Brøndby-fans blev i de efterfølgende minutter sandsynligvis ramt af gruopvækkende flashbacks til 1987, hvor jyllandsserieholdet Skagen IK skrev fodboldhistorie og slog Brøndby ud af pokalen.

Ledøje-Smørums drømme om en pokalsensation nåede at leve i tre minutter, og så havde Brøndbys Lasse Vigen Christensen bragt balance på måltavlen med en flad afslutning forbi ’hjemmeholdets’ godt kæmpende målmand, Lasse Gram.

Brøndby har blot scoret tre mål i de seneste fem superligakampe, og Alexander Zorniger havde garanteret satset på at få banket hul på målbylden i kampen mod de undertippede gæster. Men fyraftensprofferne slog forbilledligt fra sig – også selv om Besar Halimi 12 minutter inde i anden halvleg bragte Brøndby på sejrskurs.

Efter 70 minutter var tanken dog tømt hos danmarksseriespillerne, og først gjorde polske Kamil Wilczek det til 3-1, hvorefter gæsternes Jacob Søberg uheldigt scorede i eget net. Lasse Vigen fik lov at lukke ballet med målet til 5-1.