FC Midtjylland har for længst erkendt, at de er guldkandidater og lægger ikke længere skjul på, at det vil være en skuffelse, hvis ikke de til sidst kan hæve pokalen.

»Jagten på guldet fortsætter!,« skrev eksempelvis klubbens kommercielle direktør Jacob Jørgensen søndag på LinkedIn, efter at FC Midtjylland havde besejret FC København med 3-1, men den retorik kan Brøndby-ejer Jan Bech Andersen ikke forstå.

På sin ferie i Frankrig kunne han søndag aften i TV3s Onside se endnu en episode af 'Tæt på Thorup', hvor et kamerahold har fået lov at følge FC Midtjyllands træner i forskellige situationer, og det undrer ham.

»Jeg har noteret mig, hvor meget medieopmærksomhed de får, og hvor meget de selv er med til at stille sig op på en piedestal. I sidste uge så vi Jess Thorup være på jagt, og i går kunne man igen komme med bag kulisserne. Der er vores stil en anden. Jeg tror mere på ydmyghed og på at arbejde hårdt,« siger Jan Bech Andersen, der tror på et ”stærkt forår”, men direkte adspurgt svarer, at han ikke vil blive skuffet over at måtte nøjes med sølv.

I Midtjylland tager de Jan Bech Andersens undren med ophøjet ro:

»Alle de ting, som vi udtaler os om, er noget, der foregår i klubben. Det er det eneste, som vi bekymrer os om - ikke hvad der sker hos alle mulige andre,«” siger sportschef Svend Graversen.

Sætter I jer selv op på en piedestal?

»Det har jeg ikke rigtig nogen kommentar til. Vi forholder os til, hvad der sker internt, og det står vi på mål for, for det kan vi selv stå inde for. Og hvad andre så lige føler og mener, det har jeg ikke nogen kommentar til. Jeg tror, at alle klubber er i det her game for at præstere så godt som overhovedet muligt. For at vinde. Jeg er helt afsindigt stolt af, at vi fører Superligaen. Vi har lavet et fantastisk transfervindue i forhold til at sikre klubben fremadrettet, og det har ikke sat sig på banen. Det er vi meget stolte af, og den stolthed kommunikerer vi gerne ud, som vi nu engang gør det,« siger Graversen.

Søndag præsenterede FCM den storladne film Ulvekrigeren, hvor midtjyderne fremstilles som hele regionens krigere.

Jan Bech Andersen
Jan Bech Andersen Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Brøndby-ejer Jan Bech Andersen mener, at Brøndby ikke blot en gæst i toppen af Superligaen, mens FC København holder krisepause.

Det siger han trods ærgrelse over det røde kort mod AaB søndag og et midlertidigt skridt bagud i mesterkampen med FC Midtjylland med 1-1-resultatet. Der er nu tre point op til det midtjyske førerhold. Se de karakterer Brøndby-spillerne fik for weekendens kamp her

Jan Bech Andersen ser optimistisk på fremtiden og en permanent placering blandt landets allerbedste hold.

»Det med, at det her bare er vores vindue, mens FC København er lidt væk fra toppen, det tror jeg ikke på. Der har jeg et andet syn på det. Jeg tror fuldt og fast på, at vi kan blive endnu bedre, og det er det, vi hele tiden arbejder på,« siger Jan Bech Andersen over mobilen fra de franske alper, hvorfra han via sin computer søndag aften kunne se Brøndby og AaB spille 1-1:

»Det er urealistisk at tro, at vi ikke kommer til at sælge spillere til sommer, og der gælder det jo om at finde de rigtige erstatninger, men der er da også et par pladser, hvor vi godt kan forbedre os. Der er dels nogle positioner, hvor vi sikkert kan finde endnu stærkere spillere, og så kunne det være, vi kunne have godt af at få en rutineret spiller ind som støtte.«

Læs også: Konkurrenterne håner FCK-kaptajn: 'Det er usmageligt'

Klubejeren er om nogen garant for, at Brøndby i vinter havde råd til at fastholde klubbens bærende spillere, lige som han er manden der kan finde de ekstra midler frem, der måtte blive brug for i jagten på yderligere forstærkninger. Men først og fremmest tror han på det daglige arbejde.

»Jeg har stor tiltro til det arbejde, vi er i gang med, og det er jo også er årsagen til, at vi forlængede aftalen med Alexander Zorniger for nylig. Det er dejligt at se den kontinuitet, der er, og jeg er meget fortrøstningsfuld og fuld af tro på, at vi får et stærkt forår. Det er dejligt at se, hvordan vores spillere tror på tingene, selvom vi kommer bagud – hvilket så ikke er sket i år – eller får en mand smidt ud tidligt, som vi gjorde mod AaB,« siger Jan Bech Andersen med henvisning til Hjörtur Hermannssons strafffespark og røde kort søndag aften.

»Jeg tror, det kommer af, at vi arbejder så seriøst med alle parametre. Alexander (Zorniger, red.) ved, hvad han vil, alle ved, hvad de skal præstere, vi har fået en fantastisk træningskultur, hvilket jeg selv oplevede, da jeg var med på træningslejren i tre-fire dage her i vinter. Der er en god balance af tryghed og konkurrencementalitet, og her synes jeg, Kasper Fisker er et godt eksempel på, at alle får chancen for at vise sig frem og spille sig på holdet, hvis de gør det godt nok,« siger Jan Bech Andersen.

Du siger, du tror på et 'stærkt forår'. Betyder det, at du bliver skuffet, hvis ikke I bliver mestre?

»Nej. For os er det ikke det, det handler om. Vi spiller selvfølgelig med om det, men jeg tror på, vi er i gang med en udvikling, der kan gøre os endnu bedre, og jeg vil hellere arbejde ydmygt end at tale om guld og alt muligt andet,« siger Jan Bech Andersen.