Christian Nørgaard var elsket i Brøndby, men hvis der også er kærlighed til ham i Italien, er det til den lidt mere sadistiske side.

For han har kun fået en kamp siden skiftet fra den københavnske Vestegn til Fiorentina i Serie A. 36 minutters spilletid for snart tre måneder siden.

»Det er ikke så sjovt. Det er en hård kamp. Det er en god test for hovedet også. Jeg ved godt, at jeg har været i situationen før. Det var på et lavere niveau, men når man kommer igennem det, er man stærkere. Det er en tough periode, men det er også en del af gamet, og det skal man være klar på,« siger en velovervejet Christian Nørgaard.

Det kunne ligne et skifte, der ikke er ramt helt inden for skiven. Og sådan nogle har for danske spilleres vedkommende tit endt i et hurtigt farvel og så videre til næste destination.

Men sådan er Christian Nørgaard ikke. Han kalder sig selv et 'tålmodigt gemyt', og han kæmper for at veksle sine 10 kampe på bænken til spilleminutter på banen. Han har dog også lige været en tur forbi chefernes kontorer.

»Jeg har selvfølgelig forhørt mig hos både sportsdirektør og træner, og de siger, at det ser fantastisk ud, og de ser også en stor fremtid for mig i klubben. Det er sådan nogle meldinger, der giver en tro på tingene og gør, at man fortsætter i samme spor.«

Tror du på det, når de siger det?

»Selvfølgelig gør jeg det, men der skal også ske noget. Jeg kan ikke bare tro på det i fire år og så tage hjem igen med nul kampe i benene. Det kommer selvfølgelig ikke til at ske. Men indtil videre tror jeg på, at de stadig har en plan for mig. Og det er stadig for tidligt at gøre status nu,« siger Christian Nørgaard.

Christian Nørgaard med masser af smil på læben i sin tid i Brøndby.
Christian Nørgaard med masser af smil på læben i sin tid i Brøndby. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han bliver altså og kæmper videre. Der har været rygter om et skifte til belgiske Gent, men det er ikke noget, der er nået forbi midtbanemanden selv. Og han ønsker heller ikke at skifte. Ikke til vinter i hvert fald.

»Jeg kan ikke svare præcist på, hvor længe jeg kan være tålmodig. Jeg er før blevet spurgt, om der skal ske noget til vinter. Det har jeg bare sagt nej til. Jeg vil gerne holde fokus på det i Fiorentina. Jeg kan godt lide klubben. Det er en stor klub. Og det er en fed by. Jeg har det godt med min kæreste dernede. Jeg tror først, man kan gøre status til sommer. Hvis situationen er præcis, som den er nu, er jeg med på, at der nok skal ske noget,« siger Christian Nørgaard.

Og han lader heller ikke bare stå til. I en hård tid bruger han en mentaltræner til at lære af sin situation.

»Jeg har en mentaltræner på, som jeg snakker med. Jeg bruger mine folk omkring mig. Og ellers holder jeg bare snuden i sporet til træning. Jeg træner godt, og der skal ikke være nogle undskyldninger for, at jeg ikke spiller. Så længe alt det, jeg selv kan gøre noget ved, er på plads, så er alting, som det skal være,« siger Christian Nørgaard, der midt i mørket også har set glimt af lys med udtagelserne til det danske landshold.

»Det vidner om, at Åge gerne vil mig. Det er en fantastisk følelse. Selvom forløbet ikke har været optimalt i klubben - og heller ikke på landsholdet med skaden sidst, så er jeg stolt over, at jeg stadig bliver udtaget. Det giver mod på at arbejde endnu hårdere og arbejde frem mod noget, der kunne være en bedre periode end det her.«