Lyt til artiklen

Brøndby satser stort på at give egne talenter chancen i fremtiden og har i klubbens Masterclass-afdeling en guldfugl in spe i den blot 14-årige Frederik Nørrestrand.

Den fysisk stærke og hurtige højreback er en fast bestanddel af klubbens U15-mandskab og spillede i sidste sæson fire kampe på U17-holdet hos de blågule, ligesom han er udtaget til U16-landsholdet, der til september møder Ungarn i to testkampe.

Grundet sin unge alder kan Brøndby først skrive kontrakt med Frederik Nørrestrand til november, når han fylder 15 år, men BT kan afsløre, at klubben ligesom med de tidligere store talenter som Andreas Christensen, Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard kan risikere at miste Frederik Nørrestrand, inden han får debut på superligaholdet.

Ifølge BTs oplysninger pønser Sunderland på at hente Frederik Nørrestrand til prøvetræning i England med henblik på en kontrakt og venter egentlig bare på grønt lys fra Brøndby. Sportsdirektør Troels Bech bekræfter interessen fra Premier League-klubben.

Frederik Nørrestrand er endnu ikke på kontrakt i Brøndby, men han tiltrækker sig allerede opmærksomhed fra udlandet.
Frederik Nørrestrand er endnu ikke på kontrakt i Brøndby, men han tiltrækker sig allerede opmærksomhed fra udlandet.
Vis mere

»Vi er bekendt med interessen fra en række udenlandske klubber, heriblandt Sunderland, men intet er skrevet under,« skriver Troels Bech i en sms til BT.

Trods efterspørgslen i udlandet kan Frederik Nørrestrands mellemmand, Nudi Ghelam, dog sagtens se sin klient udvikle sig i Brøndby, før de større destinationer venter.

»Frederik Nørrestrand er rigtig glad for at spille i Brøndby, og jeg har egentlig ikke nogen kommentarer til andre klubber. Brøndby er en stor og god klub for Frederik Nørrestrand. Men det er ikke nogen hemmelighed, at der er stor og bred interesse for ham.«

Hvad kunne tale for, at han allerede nu kunne komme til udlandet?

»Frederik er en knægt med en meget stærk mentalitet. Han er meget veludviklet af sin alder at være, og så er han selvfølgelig et kæmpe talent, for ellers ville der ikke være så bred en interesse for ham. Men vi skal huske på, at Brøndby er en stor klub, og man skal ikke undervurdere dens satsning på Masterclass. Der produceres rigtig mange gode spillere, og Frederik kunne sagtens tænkes at skrive kontrakt med klubben, når han fylder 15 år,« slår Nudi Ghelam fast.

Frederik Nørrestrand fylder 15 år 14. november, hvorefter Brøndby vil kunne skrive kontrakt med ham.