Adolfo Sormani har på det seneste trukket en del overskrifter.

Senest var han udelukket for lokalbraget mellem Vejle Boldklub og AC Horsens grundet en karantænesag, fordi han havde truet en linjedommer i en pokalkamp mod Kolding i oktober.

Selvom italieneren ikke var med under kampen Horsens, kom han alligevel i søgelyset. Der blev nemlig stillet spørgsmålstegn ved, om Adolfo Sormani brød karantænereglerne. Han blev set tale i telefon samtidig med, at Vejles målmandstræner havde en gul øresnegl hoppende ud af sit øre.

Tre fodboldtrænere giver nu deres mening om Vejle-træneren Adolfo Sormani som person og den situation, hans klub står i efter de mange sager. Kolding IF's træner, Anders Jensen, som stod over for Sormanis Vejle-mandskab i oktober, mener, at Vejle som klub står i en uheldig situation.

Adolfo Sormani ses her inden kampen mod Horsens.
Adolfo Sormani ses her inden kampen mod Horsens. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»På en eller anden måde, synes jeg, det er en ærgerlig situation for Vejle at stå i,« fortæller han til B.T. Sport og uddyber:

»Jeg synes, deres plads og historie i dansk fodbold er meget stor. Også større end måden, den fremstår på lige nu.«

Dog vil Anders Jensen ikke udtale sig om selve situationen fra kampen mellem Kolding og Vejle, eller hvad han synes om Adolfo Sormanis opførsel.

»Først og fremmest havde jeg fokus på mit eget hold. Jeg kunne godt se, at der foregik noget ved siden af - men ikke præcist hvad. Min opgave var at vinde, og det gjorde jeg. Derfor vil jeg heller ikke udtale mig om Sormani, for jeg kender ham ikke. Om det var rigtigt eller forkert, hvad han gjorde, må Vejle svare på.«

Adolfo Sormani har været træner for Vejle siden 2017.
Adolfo Sormani har været træner for Vejle siden 2017. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Skive-trænere: Utroligt dedikeret

I marts i år kunne fodboldtilhængere også se til, da Adolfo Sormani blev bortvist i en 1. divisionskamp mod Skive.

På sidelinjen ved siden af Adolfo Sormani stod det daværende trænerteam i Skive, Anders Gerber, som dengang var cheftræner i Skive, og Martin Thomsen, der var og stadig er assisterende træner i Skive.

De husker - ligesom Anders Jensen - ikke den akkurate situation i deres kamp og vil derfor ikke udtale sig om episoden eller om andre af Sormanis uheldige sager. Dog tøver de fodboldkyndige herrer ikke med at uddele roser til Adolfo Sormani.

»Han er utroligt dedikeret, meget levende og kan godt lide at diktere ude på sidelinjen. Han er aktiv og kræver meget af sine spillere. Jeg opfatter ham også som en meget verbal træner,« fortæller Martin Thomsen og fortsætter:

Assistenttræner i Skive, Martin Thomsen.
Assistenttræner i Skive, Martin Thomsen. Foto: Carsten Bundgaard
Vis mere

»Og det var jo åbenbart for meget mod os. Så han er vel trådt over stregen. Personligt synes jeg dog, at det er dejligt med levende trænere, som engagerer sig i sine spillere, og som lever sig med i kampen ude fra sidelinjen af.«

Det er ikke kun for et fodboldmæssigt perspektiv, som den tidligere Skive-duo nævner.

»Jeg havde kun indtrykket af, at han var en sympatisk person. Meget flink og rar,« beskriver Anders Gerter ham ganske kort.

Fodboldens Disciplinærinstans overvejer i øjeblikket, om der skal åbnes en sag mod Vejle-træner Adolfo Sormani. Instansen har dog bedt om - og fået - en redegørelse fra Vejle Boldklub.