Borussia Mönchengladbach tog et skridt nærmere toppen med en sejr hjemme over Hamburger SV.

Topstriden i den tyske Bundesliga blev fredag aften et hold rigere, da Borussia Mönchengladbach besejrede Hamburger SV 3-1.

Med sejren tager Gladbach et ordentligt hop i tabellen. Godt nok har holdet spillet en kamp mere end konkurrenterne, men med 28 point lægger mandskabet sig på en øjeblikkelig fjerdeplads.

Toppen i Bundesligaen er ekstremt tæt. Bayern München er gået i udbrud med 38 point, men herefter er syv hold inden for fire point.

Gladbach og danske Jannik Vestergaard kom tidligt foran i fredagens hjemmekamp mod HSV.

Eden Hazards lillebror, Thorgan Hazard, prikkede bolden i kassen efter en flad aflevering fra brasilianske Raffael, og så var værterne i front efter ni minutter.

Kort efter pausen sparkede HSV's Andre Hahn bolden mellem benene på Gladbach-målmand Yann Sommer til 1-1.

Men Gladbach ville vinde. Med et kvarter igen fik Raffael selv lov at komme på måltavlen, da han resolut hamrede bolden i det korte hjørne til 2-1.

Raffael var også manden bag kampens sidste mål. Denne gang udnyttede han et flot forarbejde fra Hazard, der afdriblede keeperen og lagde den for fødderne for angriberen.

Gladbach har en pokalkamp mod Bayer Leverkusen, før der er juleferie. Næste kamp derefter er 14. januar mod FC Köln i Bundesligaen.