FC Barcelona tabte lørdag aften på udebane 0-1 til Getafe, der scorede på straffespark i anden halvleg.

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite måtte nøjes med ti minutters spil, da FC Barcelona lørdag skuffede mod Getafe i den spanske La Liga.

Braithwaite startede således på bænken og blev først skiftet ind mod slutningen, da den catalanske storklub på udebane tabte med 0-1.

Getafe scorede kampens eneste mål på straffespark i anden halvleg.

Nederlaget betyder, at Barcelona ligger på niendepladsen i den bedste spanske fodboldrække med syv point efter fire kampe. Getafe rykker op på en flot andenplads med ti point efter fem kampe.

Barcelona indledte kampen med Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann og den blot 17-årige Pedri som de offensive støtter til stjernen Lionel Messi.

De havde dog svært ved at komme frem til de helt store chancer, og et skud på ydersiden af stolpen fra Messi var bedste tilbud i første halvleg.

I anden halvleg begik Barcelona-hollænderen Frenkie de Jong straffespark. Det eksekverede Jaime Mata stensikkert med et skud til venstre for sig selv.

Efter godt en times spil blev Ansu Fati og Philippe Coutinho skiftet ind for Barcelona, mens Braithwaite måtte holde sig på bænken lidt endnu.

Danskeren blev skiftet ind med ti minutter tilbage, men kunne ikke nå at ændre på slutresultatet. Faktisk var Getafe i stedet tæt på at gøre det til 2-0, men det forhindrede Barcelona-målmand Neto med en flot redning.

Barcelona kan trøste sig med, at også ærkerivalerne fra Real Madrid skuffede lørdag. Hovedstadsklubben tabte hjemme 0-1 til oprykkeren Cádiz.