Han går op i de mindste detaljer. Det er dem, der kan blive afgørende.

»Hvis jeg kan få de sidste procenter over på min side, så gør jeg det, der skal til,« fortæller Martin Braithwaite til B.T.

For halvanden uge siden var han med til at overraske størstedelen af fodboldverdenen, da han skrev under på en kontrakt med FC Barcelona, som søndag møder Real Madrid.

Og Martin Braithwaite har planen klar i det store perspektiv. Han vil gøre lidt som en tidligere Real Madrid-helt, Cristiano Ronaldo. Portugiseren er fodboldverdenens mest detaljeorienterede figur - og superstjernen, der i dag er 35 år, regner med at blive ved til han er noget ældre.

Foto: ALBERT GEA
Vis mere

Braithwaite er 28 år, karrieren er i fuld gang, og der er mange år tilbage af den endnu, fortæller den danske landsholdsspiller.

»Det betyder meget for mig, hvad jeg spiser, hvor jeg sover, og hvilke rutiner jeg har. Jeg vil spille fodbold, til jeg er 40 år, og så må jeg gøre det, det kræver for at spille i så lang tid. Som 40-årig er man ikke gammel, og ens krop er stadig stærk, men bliver lidt mere stiv i det og har ikke samme fleksibilitet,« siger Barcelonas nye dansker.

»De ting, som folk siger, der er en tilfældighed, det kræver mange gange en forberedelse. Nogle gange kan man være heldig, men når noget sker gang på gang på gang, så er der noget bag det,« siger Martin Braithwaite.

Forberedelsen betyder meget. Og han går meget op i den. Han ved også godt, at man kan forberede sig nok så meget og stadig spille dårlige kampe, men hvis han har gjort sit op til og forberedt sig optimalt, bebrejder han ikke sig selv.

Martin Braithwaite fik debut den 22. februar mod Eibar.
Martin Braithwaite fik debut den 22. februar mod Eibar. Foto: ALBERT GEA
Vis mere

»Jeg hader at tabe, og jeg skal bare ikke have nogen undskyldninger og kunne sig til mig selv, at jeg kunne have gjort mere. Så mine rutiner er hver dag helt faste,« fortæller Martin Braithwaite, der selv har beskrevet sit skifte til Barcelona som 'Guds værk'. Det kan du læse mere om her.

Netop religion fylder hjemme hos familien Braithwaite, hvor fodboldspilleren også taler om det med sine børn.

»Jeg snakker også om Gud med dem, for jeg føler, at der kun er en Gud, men der er forskellige måder i verden at se på folks gud. Jeg vil egentlig bare gerne have, at alle har det godt og står op hver dag og er glade. Det føler jeg, at jeg er,« siger fodboldspilleren og fortsætter:

»Jeg tror 100 procent på, at der er et andet sted, hvor vi alle sammen havner. Folk kan grine eller synes, det måske er forkert, men jeg tror på, at der er et andet liv et andet sted, som faktisk er det rigtige liv,« siger Martin Braithwaite.