Liverpools borgmester savner svar. For hvorfor blev Champions League-kampen mellem Liverpool og Atletico Madrid overhovedet spillet?

»WHO sagde klart, at de ikke skulle have spillet eller have ladet fans rejse til kampen,« siger Steve Rotheram.

Det gør han ifølge Daily Mail.

Men kampen blev altså gennemført. Det var 11. marts.

Lige præcis i de dage eksploderede coronapandemien hen over det europæiske kontinent, og fodboldkampe blev aflyst på stribe. Undtagen i Liverpool.

Dengang var der ifølge mediet seks bekræftede tilfælde af covid-19-smittede personer i Liverpool. Onsdag morgen er tallet af dødsfald på grund af virussen oppe på 246 i byen.

Det var i øvrigt 11. marts, at den danske statsminister Mette Frederiksen (S) trådte frem på et pressemøde og meddelte, at Danmark lukkede ned. Allerede inden var kommentatoren Carsten Werge så bekymret over situationen, at han valgte ikke at rejse til Liverpool for at sætte ord på kampen. Læs om det her

Liverpool-borgmesteren synes, at den engelske premierminister Boris Johnson reagerede for langsomt.

Liverpool-borgmester Steve Rotheram vill eønsker, at kampen aldrig var blevet spillet.
Liverpool-borgmester Steve Rotheram vill eønsker, at kampen aldrig var blevet spillet. Foto: Paul ELLIS
Vis mere

»Hvis vi havde lukket ned hurtigere, ville vi hurtigere have knækket kurven. Regeringen var ikke villig til at gøre det, og regeringen tog fejl,« siger Steve Rotheram:

»Det var en del af den teori om flokimmunitet, som regeringen fulgte på det tidspunkt. Problemet var, at regeringen ikke ville lukke landet ned.«

Det gjorde man i England først på et senere tidspunkt. Og Steve Rotheram håber ved en offentlig høring at få svar på, hvorfor Liverpool-Atletico Madrid samt en festival i Cheltenham alligevel blev afviklet i de dage.

For nylig har borgmesteren i Madrid, José Luis Martinez-Almeida, også været ud og åbent kritisere, at Champions League-kampen blev afviklet, med ordene:

»Det gav ingen mening, at 3.000 Atletico-fans skulle rejse til Anfield på det tidspunkt. Det var en fejl,« har han sagt.

Mere end 17.000 personer har mistet livet til covid-19 i England.

Kampen endte i øvrigt med en 3-2-sejr til Atletico Madrid, der dermed sendte den forsvarende Champions League-vinder ud af turneringen.

Al fodbold i Europa er dog stadig lukket ned, og det vides endnu ikke, hvornår nationale turneringer og europæiske turneringer som Champions League kan spilles færdigt.