Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke en hvilken som helst mandagstræner, der blander sig i holdudtagelsen i den danske 1. division.

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), er så utilfreds med Jammerbugts tyske overtagelse, der i weekenden betød historiske NUL danskere på banen, at han nu tager bladet fra munden.

I øjeblikket har udenlandske ejerskaber masser af negativ fokus i Danmark. Forleden var der skandaløse scener i Esbjerg, mens Fremad Amager har slåsset med tvivlsomme amerikanske ejerforhold og manglende løn. Et problem som også ramte Jammerbugt i efteråret, kunne B.T. afsløre.

Nu er det så de manglende danskere.

Jammerbugt FCs hjemmebane: Jetsmark Stadion i Pandrup.
Jammerbugt FCs hjemmebane: Jetsmark Stadion i Pandrup. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»På den lange bane, så mister klubben sin identitet, hvis det her bliver ved,« lyder det fra borgmesteren, der pointerer, at hans kritik er rettet mod den tyske ejer og ikke mod klubben selv.

»Det har været konceptet i 20 år, at klubben har haft lokalt ejerskab og lokale spillere – uanset hvad klubben har heddet. Det har været vores særpræg, at man som tilskuer kunne se de lokale spillere på banen.«

Men efter den tyske investor Klaus-Dieter Müller overtog klubben sidste år, er de danske spillere gradvist blevet skiftet ud til fordel for spillere fra blandt andet Mali, Guinea og Luxembourg.

Og det er der en god grund til, lyder det fra den tyske ejer Klaus-Dieter Müller.

»Vi kan ikke betale de lønninger, som danske spillere vil have. Vi er nødt til at lede efter gode spillere, som vi har råd til,« siger han til B.T. og uddyber.

»De gode danske spillere søger til større byer og til større klubber.«

For at få flere lokale spillere på banen, vil det ifølge Klaus-Dieter Müller kræve, at klubben etablerer et akademi, hvor man kan udvikle lokale talenter. Men det har lange udsigter.

»Selv hvis vi starter nu, så er det jo ikke bare noget, man løser på fem år,« siger tyskeren og pointerer, at det også er hans mål at få flere lokale spillere på banen.

Og netop hvordan der kommer flere lokale spillere på holdet, blev diskuteret på et møde onsdag, hvor både klubejeren og borgmesteren deltog.

»Jeg forklarede ham (Mogens Christen Gade, red.) at de gode spillere der er, hellere vil andre steder hen,« siger Claus-Dieter Müller.

Og det aspekt forstår borgmesteren godt, selvom han håber, at der fremover kommer et mere lokalt islæt, når bolden ruller i Pandrup, hvor Jammerbugt FC spiller sine hjemmekampe.

»Det er også helt fair, hvis han siger, han ikke har råd. Jeg skal ikke blande mig i klubben, men jeg skal blande mig i, at den stolthed, vi har, skal bibeholdes,« siger Mogens Christen Gade og fortsætter:

»Jeg synes også, det her er et dilemma. Det er professionel fodbold, og man er måske en division for højt oppe. Man kan nok ikke klare sig på det niveau med deltidsprofessionelle.«

Jammerbugt FC rykkede for første gang op i 1. division til den indeværende sæson. Og her har tilværelsen været hård indtil videre. Klubben ligger sidst og har kursen sat mod 2. division igen.

»Klubben skal selvfølgelig gøre, hvad de kan for at blive i Nordic Bet Ligaen, men på den lange bane risikerer vi at miste vores identitet,« slutter borgmesteren.

Andre læser også