Serie C-klubben Vicenza er havnet i modvind efter at have fundet et alternativ til de velkendte bolddrenge. I stedet har klubben valgt at bruge teenagepiger.

'Hver gang man tror, man har oplevet det værste, bliver man overbevist om det modsatte,' skriver foreningen Assist - Associazione Nazionale Atlete (spillernes forening) - i et opslag på Facebook.

Årsagen er ikke blot, at bolddrengene er skiftet ud med teenagepiger. En stor del af opråbet går på pigernes påklædning, da de er iført meget korte shorts og en top med dyb rygudskæring. Og det er ikke i orden, mener Assist.

'Boldpiger er navnet. Så 'moderne' og så 'cool' et navn, de geniale managere af forældre har givet pigerne, som er under 16 år. Det er en uanstændig seksualisering af mindreårige, som vi så under Vicenzas kamp,' skriver organisationen videre om pigerne, der er fra den lokale og nærliggende klub Anthea Volley Vicenza.

Det er denne påklædning, der har fået Assist til at reagere.
Det er denne påklædning, der har fået Assist til at reagere.
Vis mere

Assist opfordrer nu Diesel-ejeren og mangemillionæren Renzo Rosso, som er ejer af klubben, til at trække tiltaget tilbage.

Derudover opfordrer organisationen også til, at den italienske olympiske komité blander sig og indfører et forbud mod 'boldpigerne'.

Opslaget på Facebook har medført en del kommentarer, og mange deler samme holdning som Assist.

Her er blot et udpluk af de mange reaktioner, der er kommet:

  • 'Elendigt! At seksualisere unge piger for underholdningens skyld er uanstændigt'
  • 'Hvor klamt! Boykot mærket (Diesel, red.) med det samme'
  • 'Som mand skammer jeg mig. Jeg behøver ikke denne slags til kampe'
  • 'Skulle det nogensinde ske i den klub, min datter spiller for, kan jeg garantere, at de aldrig ser hende igen. Forældrene må protestere og udvise mere respekt'

Flere skriver dog også, at det langtfra kun er forældrene, der bærer ansvaret.

Det er i høj grad klubben, og flere skriver, at der er tale om et generelt samfundsproblem, der skal arbejdes med.

Vicenza er efterfølgende kommet med et modsvar, og her mener man ikke, der var noget galt i at bruge pigerne.

Her understreger klubben, at der var tale om et initiativ, der havde til formål at promovere et partnerskab mellem fodboldklubben og volleyball-klubben. To discipliner, der langtfra er ens, skriver Vicenza.

Det er disse pigers påklædning, der har skabt stor debat.
Det er disse pigers påklædning, der har skabt stor debat.
Vis mere

'Vi er overbevist om, at initiativet var ment positivt, også selv om det har medført kritik fra offentligheden. Hvis det er noget, der skal gentage sig, vil vi gøre det på en måde, der vil tage større hensyn til alles følelser,' skriver klubben.

Herfra lyder det også, at Vicenza er skuffet over måden, pigerne er blevet omtalt på, efter kampen fandt sted.

'Vi vil altid arbejde på, at sport kan forene og ikke opdele folk,' slutter Vicenza.

Det er ikke længe siden, der sidst var problemer i klubben. I januar 2018 gik klubben konkurs, og den blev kun reddet, fordi Renzo Rosso kom med sine mange penge.