Der var blod over det meste af FCK-sættet, da Lukas Lerager søndag måtte udskiftes.

I en duel med Brøndbys Yuito Suzuki fik han japanerens baghoved lige i smasken, og det kostede en så alvorlig blodtud, at midtbanekrigeren måtte udskiftes.

Efter 0-0-opgøret gik Lerager rundt med med to vat-rondeller i næseborene og tape over næseryggen.

Indpakningen så alvorlig ud, men ifølge anfører Viktor Claesson har Lerager selv fortalt, at han er sluppet uden en brækket næse.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Han sagde, at næsen ikke var brækket, så jeg håber, han er okay. Og det er det vigtigste - ikke hvordan han ser ud, heldigvis. Jeg tror, det er fint,« siger Claesson, da B.T. spørger til FCK-krigeren, der får roser med på vejen.

»Han tog mange dybe løb i første halvleg og var altid i boksen. Kampen passede ham godt med mange dueller, og der er han stærk. Han er en spiller, du gerne vil have på dit hold. Han er stærk.«

Selvsamme Lerager var involveret i kampens mest kontroversielle hændelse, da han blev nedlagt i feltet lige før pause.

Efter et VAR-gennemsyn valgte dommerne dog at stå ved beslutningen om ikke at dømme straffespark - noget overraskende for Claesson.

»Jeg så den kun på storskærmen inde fra banen, og der lignede det et straffespark. Lukas var først på bolden og fik så et spark på læggen.«

»Men sådan er det. Nogle gange får du dem, andre gange gør du ikke. I et derby er grænsen måske også højere, så det er fair nok,« siger svenskeren.

FCK-cheftræner Jacob Neestrup var ikke meget for at kommentere på kendelsen, der tog flere minutter at finde frem til.

»Alle vil gerne have hastigheden op på de tjek, men de skal også tage den rigtige beslutning,« siger cheftræneren, der ikke kunne give en update på Lerager.

Med pointdelingen i Parken er der fortsat tre point mellem de to ærkerivaler - du kan her læse B.T.s karakterer og dom fra opgøret.