To af dansk fodbolds største talenter, Kasper Dolberg og Andreas ’AC’ Christensen, er kommet i fornemt selskab med fremadstormende stjerner som Kylian Mbappé, Dele Alli og Marcus Rashford.

De to landsholdsspillere er nemlig at finde på det store franske sportsmedie L’Equipes liste over verdens bedste unge spillere, som er blevet offentliggjort i dag.

Mens ’AC’ er på en flot 26.-plads, så har franskmændene placeret Kasper Dolberg helt oppe på 12.-pladsen.

»Dolberg er en angrebsmaskine, som har alle de kvaliteter, en moderne angriber skal have. Han kan sammenlignes med Zlatan Ibrahimovic, da han har en fin teknik trods en stor statur, eller med Marco van Basten,« står der om den jyske angriber med ’englefjæset’, som han omtales som i den franske avis.

Kasper Dolberg fik i sidste sæson et kæmpe gennembrud for sin klub Ajax Amsterdam. I sin første seniorsæson scorede danskeren 23 gange i 46 kampe for den hollandske storklub, som han var med til at spille i Europa League-finalen.

I den igangværende sæson har den 19-årige angrebskomet haft sværere ved at finde målformen. De tre mål, han scorede i denne uges pokalkamp mod Scheveningen, var således hans første fuldtræffere i sæsonen efter mere end 600 minutters måltørke.

Om Andreas Christensen, som er tilbage i Chelsea under manager Antonio Contes vinger efter to succesfulde lejesæsoner i Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach, står der:

»Han har nydt godt af Contes tremandsforsvar. Og med en pasningsprocent på 92 i sæsonen er midterforsvareren kommet op på højeste hylde.«

21-årige Andreas Christensen, som ligesom Dolberg er en fast del af Åge Hareides landsholdstrup, er den fjedebedste forsvarsspiller på L’Equipes liste, hvor kun spillere, som er født efter 1. januar 1996 optræder.

Listen toppes af Real Madrids brandvarme stjerneskud Marco Asensio, som har fået en forrygende sæsonstart, og som allerede i sidste sæson viste prøver på sit store offensive talent.

Bag den 21-årige spanier er der er en trio af andre unge giga-navne, som allerede nu har slået deres navn fast i den europæiske fodboldelite: Dele Alli fra Tottenham, PSG-kometen Kylian Mbappé og Ousmane Dembélé fra FC Barcelona.

Se hele listen her.