Efter 11 år ændrede Kasper Schmeichels tilværelse sig drastisk sidste sommer.

Han byttede England, Premier League og Leicester ud med den franske riviera, Ligue 1 og OGC Nice - og det skifte førte noget af et mysterie med sig.

For den danske landsholdskeeper døjede med svage præstationer, han blev buhet af banen og der gik kritiske historier om den normalt så sikre og pligtopfyldende keepers indsats i klubben.

Men efter nytår er det gået en vej for Schmeichel, der toppræsterer i det franske - og nu blander den danske stjernes nye chef sig i det mysterie, der udspillede sig i sidste halvsæson.

»Jeg tror, at Kasper skulle lære. For selv om han er en erfaren spiller, så er det ikke nemt at forlade den liga, hvor han altid har været, den kultur og den klub, som han har været i så længe.«

»Han var nødt til at integrere sig hos os og forstå, hvordan det foregår i Nice,« siger Didier Digard, der i januar gik fra rollen som assistent for Nice-træner Lucien Favre til at overtage selvsammes job.

Foto: VALERY HACHE
Vis mere

Schmeichel-mysteriet betød også, at franske medier spekulerede i, om den danske profil var ved at miste pladsen til polske Marcin Bulka.

Men dén diskussion er nu skudt til hjørne, og Nice-bossen nyder sin danske keepers evner.

»Kasper tager sin rolle meget seriøst, og vi høster goderne på banen,« siger Digard.

Kasper Schmeichel har spillet 29 kampe for Nice i denne sæson - han har holdt buret rent ti gange og lukket i alt 26 kasser ind.

I vinterens transfervindue blev den danske stjerne kædet sammen med et skifte til Bayern München, men i stedet hentede tyskerne altså Yann Sommer.