AGFs nye sportschef Stig Inge Bjørnebye kommer til Danmark med en plan om at banke en stærk kultur ind i rygraden på de aarhusianske spillere.

Samtidig slår nordmanden fast, at han altså ikke har manglet motivation i forbindelse med jobbet som fodboldboss.

Det blev ellers udlagt som den primære årsag til, at han senest forlod et lignende job hos den norske storklub Rosenborg.

»Jeg sagde aldrig, at jeg manglede motivation. Men jeg har hele tiden haft en plan om at tage et projekt uden for Norge. Det var egentlig min motivation. Det var ikke, fordi jeg manglede motivation,« siger Stig Inge Bjørnebye til B.T.

(EPA/TERJE PEDERSEN NORWAY OUT)
(EPA/TERJE PEDERSEN NORWAY OUT) Foto: TERJE PEDERSEN
Vis mere

Nordmanden, der har masser af landskampe for Norge, ophold i Premier League hos Liverpool og Blackburn samt en afstikker til Brøndby, på sit cv, er i nyere tid mest kendt for at være manden, der hentede Nicklas Bendtner til Rosenborg.

En transfer, der væltede alle medier og lagde grunden til hundredvis af avissider.

I dag ønsker Stig Inge Bjørnebye dog slet ikke tale om Nicklas Bendtner.

»Jeg synes, det er irrelevant. Det vil ikke være fair overfor Nicklas eller AGF, og det er ikke noget, jeg har fokus på. Jeg har fokus på mit job hos AGF, og det har ingenting med den handel at gøre,« siger Stig Inge Bjørnebye og fortsætter:

»Mit job bliver at bidrage med erfaring og nogle tanker, som kan være med til at bygge den kultur, som AGF har fortalt, at de vil bygge op. Det er mit fokus nu.«

(Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)
(Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Før Stig Inge Bjørnebye blev præsenteret hos AGF, var jobbet gået til danske Hans Jørgen Haysen.

Nordmanden forklarer, at sagen om Hans Jørgen Haysen slet ikke har fyldt noget i samtalerne med AGF.

»Vi har ikke talt om det, selvom vi har talt rigtig meget sammen. Jeg har talt med bestyrelsen, med Jacob Nielsen og David Nielsen. Men vi har ikke talt om det. Jeg har heller ikke spurgt til det. Og det er heller ikke mit anliggende,« siger han.

Stig Inge Bjørnebye fortæller, at han har nogle helt klar målsætninger for, hvad der skal ske i hans første år hos AGF.

»Min ydmyghed og professionalitet kræver, at man bruger tid på at blive bekendt med alle i klubben. Og så skal vi arbejde hårdt på, at vi opnår en fælles forståelse for, hvordan vi kommer videre, og så skal vi arbejde sammen med hele organisationen,« siger han.