Med oplæg til et af målene hjalp Philip Billing Bournemouth til en sejr på 3-1 over rivalen Southampton.

Philip Billing lagde op til en scoring og slap bedst fra fredagens danskermøde i Premier League, da han sammen med Bournemouth slog Southampton med 3-1 på udebane.

Southampton havde både Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard med i hele kampen, men måtte altså se sig slået af rivalerne fra den engelske sydkyst.

Efter knap en halv time tog Billing et langt løb fra midten og endte i et overlap i venstre side af banen. Fra baglinjen sendte han en flad bold ind i feltet, som Harry Wilson scorede på til stillingen 2-0.

Jannik Vestergaard kunne akkurat ikke nå at blokere skuddet.

Bournemouth kom tidligt foran 1-0 efter et hjørnespark, hvor Nathan Aké på et kraftfuldt hovedstød pandede bolden i nettet.

Pierre-Emile Højbjerg bar som vanligt anførerbindet på den centrale midtbane for Southampton. Danskeren var også involveret i Southamptons reducering til 1-2.

Med en lang bold sendte han Che Adams afsted, og Adams fik tilkendt et straffespark.

Holdkammeraten James Ward-Prowse reducerede fra 11-meter-pletten til 1-2, og Southampton havde derefter 38 minutter plus overtid til at jagte udligningen.

Hjemmeholdet sad tungt på anden halvleg, men Aaron Ramsdale lod sig ikke kyse i Bournemouth-målet.

I stedet udnyttede Callum Wilson dybt inde i overtiden en misforståelse mellem Southamptons målmand og en forsvarer til at afgøre kampen.

Med sejren sniger Bournemouth sig helt op på tredjepladsen i Premier League. Holdet har ti point ligesom nummer to, Manchester City, men har også spillet en kamp mere.

Southampton har syv point i midten af tabellen.