Lyt til artiklen

Silvio Berlusconi er igen havnet i overskrifterne efter en opsigtsvækkende udtalelse.

Den tidligere premierminister for Italien har som optakt til Monzas kommende kampe i Serie A forsøgt at motivere spillerne ved at love dem prostituerede.

Det siger han i hvert fald ifølge nyhedsbureauet AFP i forbindelse med en julemiddag, hvor sponsorer og en delegation af spillere deltog.

»Jeg sagde til dem (spillerne, red.), at vi nu står foran Juventus, Milan og så videre, og hvis det lykkedes dem at slå et af de store hold, vil jeg sende en bus fuld af prostituerede til omklædningsrummet,« lyder det fra Berlusconi i en video, der er delt på sociale medier.

Kommentaren blev mødt af grin og klapsalver i lokalet.

Ikke alle fandt det dog sjovt. Parlamentsmedlemmet Laura Boldrini reagerede med vrede på Twitter oven på ekspremierministerens ord.

- Absurde kommentarer, der kun er endnu mere foragtelige af, at de blev udtalt af en senator for republikken og en partileder, skriver hun.

86-årige Berlusconi, der også er leder af partiet Forza Italia, overtog i 2018 Monza, som dengang lå i Italiens tredjebedste fodboldrække.

Siden dengang har holdet taget turen op i den bedste række, Serie A, hvor Monza lige nu ligger på 14.-pladsen med komfortabel afstand til nedrykningsstregen.

Monza har blandt andre den danske angriber Christian Gytkjær på kontrakt.

Holdet står rigtig nok foran nogle store opgaver. Når VM-pausen er overstået, møder oprykkerholdet Inter, Juventus og AC Milan inden for de første ni kampe.

Berlusconi ejede fra 1986 til 2017 AC Milan. Han har tidligere været involveret i sexskandaler og har en dom for skattesnyd.

/ritzau/