Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Artiklerne er skrevet af journalist Michael Qureshi og bragt i BT, Berlingske og i jyske medier. Artiklerne lever ikke op til de etiske regler.

Sportsredaktionen på Berlingske Media tilbagekalder 23 artikler, som er produceret med arbejdsmetoder, der er i strid med Berlingske Medias etiske regler.
Artiklerne er i tidsrummet 2002-2014 bragt i BT, Berlingske og i flere jyske medier, der er tidligere kunder hos Berlingske Nyhedsbureau.

Tilbagekaldelsen af de 23 artikler er et foreløbigt resultat af en intern undersøgelse af den tidligere BT-reporter Michael Qureshis journalistiske produktion. Michael Qureshi blev fredag bortvist på grund af uetiske arbejdsmetoder fra Ekstra Bladet, som han skiftede til fra BT for cirka et år siden.

Over for BTs chefredaktion har Michael Qureshi efterfølgende erkendt at have opdigtet falske navne på fire kilder, som han har villet give kildebeskyttelse, mens han var ansat på BT. Dette er sket uden deklarering i artiklerne og uden forudgående tilladelse fra en redaktør og er derfor i strid med Berlingske Medias etiske regelsæt.

Michael Qureshi har fået mulighed for, men ikke foreløbig ønsket at oplyse kildernes rette identitet til BTs chefredaktion. Det er derfor ikke muligt for BTs chefredaktion at validere rigtigheden af de pågældende kilders eksistens. Derfor tilbagekaldes samtlige artikler, hvori de fire kilder optræder.

»Vi tager sagen meget alvorlig og kan konstatere, at Michael Qureshi på det groveste har tilsidesat BTs etiske regelsæt. På den baggrund tilbagetrækker vi de artikler, der indeholder falske navne på kilder. En yderligere undersøgelse af sagen skal afgøre, om vi vil foretage os yderligere,« siger BTs ansv. chefredaktør Olav Skaaning Andersen.

Michael Qureshi oplyser, at han ingen kommentarer har.