Nicklas Bendtner er tilbage. I topform.

Torsdag aften strålede den danske angriber for Rosenborg og havde hoved og fødder med i alle tre mål i 3-1-sejren over makedonske Shkëndija i Europa Leagues playoff-runde. Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Brøndbys kamp i samme runde i aftes

»Han var fantastisk for os i dag. Nicklas var klog med bolden, arbejdede hårdt, var involveret i virkeligt meget og kronede det med en herlig scoring,« siger Rosenborg-træner Rini Coolen til Adressa.no:

»Nicklas har været vigtig for os i alle kampe, han har spillet, uanset positionen på banen. Men ja: Det her var nok en af hans allerbedste kampe i år.«

Facit blev en scoring, en assist og tredjesidste fod på det sidste mål.

Den 30-årige angribers præstation kommer efter en halvskidt sæson. Han har i år scoret langt færre mål end sidste år, og han blev både vraget til den danske VM-trup og var heller ikke med, da Åge Hareide tidligere på ugen udtog sit landshold til efterårets første kampe.

Torsdag var 'den gamle' Bendtner tilbage. Det lokale medie Adressa kalder det ligefrem et 'Nicklas Bendtner-show' - det, der foregik torsdag aften. Hos samme medie scorer den danske angriber højeste givne karakter - 7 - sammen med nyindkøbte Issam Jebali, der dog løber med prædikatet 'kampens spiller'.

'Han vendte tilbage til en mere klædelig rolle som kraftfuld spids med bravour. Vandt i luftspillet og fik styr på opspillet. Headede kontant og præcist 2-0-målet ind. Mere engageret defensivt end ellers, men kunne havde bidraget mere i Shkëndijas gode perioder', lyder vurderingen til karakteren hos Adressa.no.

Nicklas Bendtner og resten af Rosenborg-holdet jubler over Issam Jebalis 1-0-mål.
Nicklas Bendtner og resten af Rosenborg-holdet jubler over Issam Jebalis 1-0-mål. Foto: Wold, Ole Martin
Vis mere

Hos norsk TV 2 jublede kommentatoren Marius Skjelbæk:

»Afslutningen var stærk og så svær at udføre. Der er ikke mange angribere i Europa, der er lige så gode som Bendtner på lige akkurat det dér. Bendtner, det er derfor, du skal spille helt oppe foran og ikke snurre rundt på kanten,« sagde han i tv-stationens livedækning af kampen.

Selv var Nicklas Bendtner mere end tilfreds med igen at spille som midterangriber efter at være blevet brugt på kanten gennem længere tid.

»Alle ved, at det er den position, jeg helst vil spille, men når man skal hjælpe holdet på andre områder, så er jeg villig til at steppe ind. Det var dejligt at være på toppen igen og være der, hvor målene kan scores,« sagde angriberen efter kampen - læs, hvad han mere sagde, her.

Og nu rumler det igen med transfer-spekulationer i Norge i forhold til Nicklas Bendtner. De var ellers forstummet i de seneste måneder.

»Jeg vil jo gerne beholde ham. Man vil ikke miste en spiller på det niveau, og jeg går heller ikke rundt med en frygt for at miste ham. Men det er klart: Risikoen for, at der kommer et bud, er der altid med en spiller som Nicklas Bendtner,« siger Rini Coolen.

Der er returkamp mellem de to hold på torsdag.