Otte timer før allersidste udkald fik Nicklas Bendtner endelig beskeden fra FC København.

Fire timer før sidste udkald mødtes han med klubben for at skrive under på den kontrakt, han har ønsket sig så længe. Nu, 14 uger senere, venter Nicklas Bendtner igen.

Og igen ligger beslutning helt og aldeles i FC København-manager Ståle Solbakkens hænder. B.T. har talt med kilder i og omkring FC København og Nicklas Bendtner, og når der endnu ikke er noget nyt om angriberens fremtid med bare tre uger tilbage af kontrakten, er der en god årsag til det.

Det kræver bare lige et tilbageblik, før vi når dertil. Et tilbageblik på de første møder mellem Ståle Solbakken og Nicklas Bendtner i august. Bendtner bad selv om mødet, og FCK-manageren takkede ja i en tid med potentielle langtidsskader til både Jonas Wind og Dame N’Doye.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Nicklas Bendtner mødte op på Ståle Solbakkens kontor, og sådan et makkerpar gående sammen på gangene var et syn, der straks sev ud til B.T. Der er noget stort på vej, fortæller kilder dengang. ‘En signing, der kan fylde Parken mod FC Midtjylland,’ lyder det.

Ståle Solbakken afviste dog det hele med den officielle forklaring om, at FCK ikke manglede en spidsangriber. De mere uofficielle forklaringer lød dog på Ståle Solbakkens tvivl, når det kom til at se Nicklas Bendtner bo fast i København - og ikke mindst den store angribers manglende løbevillighed.

End ikke Nicklas Bendtners gode ven og FC Københavns medejer Lars Seier kunne presse skiftet igennem, virkede det til. Selvom han prøvede. Med andre ord skulle alle døre lukkes for Ståle Solbakken - der også missede et sidstedags-køb af svenske Isaac Kiese Thelin - før Nicklas Bendtner endelig fik den korttidskontrakt, som han også selv havde foreslået.

Den udløber ved årsskiftet, og i Bendtners bagland kalder man det stadig 50/50, om den 31-årige angriber får forlænget sin aftale med FC København. Og en ny aftale er ifølge B.T.s oplysninger i hvert fald på ingen måde død.

Først om en uge efter den sidste kamp mod OB får venter Nicklas Bendtner dog at få endelig besked. Her er der aftalt et møde om hans fremtid, og det er stadig det, som alle parter indtil videre forholder sig til.

Indtil da er det kun Ståle Solbakken og hans nærmeste allierede, der ved, hvad planerne med Bendtner er. Men den norske FCK-manager har vist stor opmærksomhed og bekymring for Nicklas Bendtner, som i sine tre måneder i klubben blandt andet har bevist, at han kan indgå i et fællesskab - og samtidig et vellidt omdrejningspunkt i omklædningsrummet.

Samtidig har han afvæbnet al frygt fra både folk i FCK og i baglandet, når det kom til at have sin hverdag og ikke mindst aftener i København.

Derfor er Ståle Solbakkens beslutning reduceret til en om det rent sportslige og fysiske. Det sidste halter med tre skadesafbud i træk, som også har fået den fysiske stab i FC København til at løfte øjenbryn, mens Bendtner sportsligt heller ikke er stemplet 100 procent ind endnu.

Det har blandt andet skyldtes sparsomt - angiveligt også lidt for sparsomt i Bendtners eget hoved - med spilletid. Kun lidt over 400 minutter har han fået på banen til at bevise sig. Og er det nok?

Det finder Nicklas Bendtner ud af til sit afgørende møde med Ståle Solbakken, når efterårssæsonen går på hæld om en uge.