Som barn var Nicklas Bendtners far den kommende fodboldstjernes store helt, og faren hjalp også med at få Nicklas til Arsenal som teenager. Men siden følte den danske landsholdsstjerne sig svigtet af sin far, som han nu ikke har set i fem år.

I et hudløst ærligt interview i marts-udgaven af magasinet Euroman fortæller Nicklas Bendtner om et forhold til sin far, Thomas Bendtner, der er gået i hårdknude som følge af en farlig cocktail af tætte familiebånd og forretning.

Nicklas Bendtner under reklamefilmsoptagelser på og omkring Strøget Her med sin far Thomas Bendtner og sin bror Jannick
Nicklas Bendtner under reklamefilmsoptagelser på og omkring Strøget Her med sin far Thomas Bendtner og sin bror Jannick Foto: Nils Meilvang
Vis mere

I interviewet siger 30-årige Bendtner ellers, at han i sin opvækst i Kastrup udover superhelte som Superman og Spiderman ikke havde andre helte end sin far, Thomas Bendtner.

Faren kæmpede for sin talentfulde søn med en os-to-mod-verden-attitude. Det var med til at bane vejen for Bendtners skifte fra FC Københavns ungdomshold til Arsenal i en alder af bare 16 år tilbage i 2005.

Nicklas Bendtner har ikke set sin far i fem år.
Nicklas Bendtner har ikke set sin far i fem år. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Thomas Bendtner var efterfølgende i flere år agent for sin søn, inden han overlod de sportslige tøjler til den mere rutinerede agent Ivan Marko Benes. I samme periode var Thomas Bendtner direktør for Nicklas Bendtners nystartede smykkefirma: Noble by Bendtner.

Det var i de år, at det begyndte at gå skævt mellem far og søn, ifølge Nicklas Bendtner. I et hårdt brud med Caroline Fleming, som er mor til Nicklas Bendtners søn, Nicholas, tog fodboldstjernens forældre hendes parti, fortæller fodboldstjernen i interviewet.

Siden gik det også skævt i smykkefirmaet, hvor en advokat konstaterede, at Bendtners far, som er uddannet håndværker, ikke havde styr på opgaven som direktør – pengene fossede ud af kassen.

»Han kørte i mange år min karriere efter, hvad der var godt for ham og hans makkere. Alligevel er det værste nok, at han har misbrugt min tillid. Han vidste jo, at han var mit store idol, fra jeg var lille,« lyder det i interviewt med Euroman fra Nicklas Bendtner, som slog hånden af sin far, som også de år blev skilt fra Bendtners mor.

Nicklas Bendtner har i dag tilgivet sin mor, som også har været ramt af kræft, for hendes rolle i forbindelse med bruddet med Caroline Fleming, selv om han siger, at der også her er 'noget, der skal arbejdes på.'

Nicklas Bendtners forældre snakker med sønnike og Thomas Kahlenberg under VM i 2010. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2010)
Nicklas Bendtners forældre snakker med sønnike og Thomas Kahlenberg under VM i 2010. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2010) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Thomas Bendtner kommer dog ikke ind i varmen igen foreløbigt. Også selv om han ifølge Nicklas Bendtner har forsøgt at række ud til sin søn med et brev, hvor han forklarede, at han følte, at han havde gjort det bedste, han kunne.

Men der skal mere end et brev til for at klinke skårene mellem far og søn.

»Hvis man kan gøre ting, der er så slemme mod et andet menneske, endda ens eget kød og blod, og derfra tror, at han kan hænge en notits op på den andens dør, og det så løser alle problemer…« siger Bendtner, som først fuldfører sætningen, efter at Euroman-journalisten spørger ’hvad så?’:

»Så kender man mig overhovedet ikke godt nok. Hvis det var mig, der havde såret mine nærmeste på den måde, ville jeg gå gennem ild og vand for at gøre det godt igen,« lyder det fra landsholdsstjernen.

 
Vi sætter fokus på internetfænomenet Lord Bendtner. Både Nickals Bendtner selv, chefredaktør på Mediano, Peter Brüchmann, og psykolog Sisse Find Nielsen udtaler sig.
Vis mere

Også på fodboldbanen oplevede Nicklas Bendtner svære tider i den omtalte periode på flere år, hvor han kæmpede med at få fast spilletid og skiftede klub flere gange, blandt andet som følge af problemer uden for banen med ballade og for mange byture.

Det er ved at være lang tid siden, at Thomas Bendtner har udtalt sig til dansk presse. I 2013 var han dog på banen i Ekstra Bladet, hvor han kommenterede på sønnens spirituskørsel-sag, der kostede ham et halvt års karantæne fra landsholdet samt en kæmpebøde på 842.000 kroner.

»Der er overhovedet ingen undskyldning for Nicklas og hans spritkørsel. Lad mig en gang for alle slå det fast, så det ikke kan misforstås,« sagde Thomas Bendtner dengang og uddybede:

»Det, jeg selvfølgelig håber på, er, at vi kan komme videre - og håber sgu også lidt på, at Nicklas dumhed kan være med til at påvirke den næste, der overvejer spritkørsel, til at lade bilen stå.

Først for snart et år siden genfandt Nicklas Bendtner fodfæstet i karrieren med sit skifte til de norske mestre fra Rosenborg i marts 2017.

I angriberens første sæson i norsk fodbold blomstrede han op spillemæssigt og erobrede mesterskabet og pokal- og topscorerertitlen, og fik comeback på landsholdet, som han i efteråret var med til at skyde til VM.

BT har forsøgt at komme i kontakt med Thomas Bendtner. Indtil videre uden held.

I videoen over artiklen fortæller Nicklas Bendtner om sit nye liv i Norge

Se herunder i tidslinjen den udvikling, Bendtners karriere har taget siden han for to år siden ragede uklar med Wolfsburg og blev fyret

Andre læser også