Nicklas Bendtner spillede en god kamp, da han i går stod overfor Danmarks helt store angrebstalent Kasper Dolberg. Men Rosenborg forlod alligevel stadion uden sin danske stjerne.

Da Rosenborg-spillerne i går forlod Amsterdam Arena efter en fortjent 0-1 sejr over Ajax, var det ikke alle, der var ombord på bussen, der kørte dem til hotellet. Tilbage på stadion stod Nicklas Bendtner og Birger Meling, der skulle gennem dopingkontrollen.

Klokken blev mere og mere, og først 00.10 fredag postede Nicklas Bendtner en video på sin Snapchat-bruger, hvor han skrev, at nu var dopingkontrollen overstået. I baggrunden var altså et helt tomt omklædningsrum.

»Jeg kan ikke lide dopingkontroller, det må jeg indrømme. Men det er en del af gamet, så det tager vi med,« sagde Bendtner efterfølgende til Dagbladet.

Da klokken var blevet meget, havde Bendtner da heller ikke forventet, at der var noget presse, der stod klar til at stille ham spørgsmål om sejren og muligheden for videre avancement. Men da han trådte ud i mixedzone efter kampen, stod flere journalister klar. SE HØJDEPUNKTER FRA ROSENBORGS 1-0-SEJR OVER AJAX ØVERST I ARTIKLEN

Bendtner var tæt på at gøre det til 1-0 i første halvleg, men måtte se sin chance reddet på stregen af en forsvarsspiller. Foto: MICHAEL KOOREN

Danmarks tidligere topangriber er igen ved at finde formen i det norske - og nu kan en landsholdsudtagelse være på vej igen. Foto: MICHAEL KOOREN

»I venter vel ikke på mig?« spurgte Bendtner, og efter journalisterne nikkede godkendende smilte han og rystede på hovedet – hotellet trak nok alligevel mere end spørgsmålene om den store chance i første halvleg.

»Jeg har været i dopingkontroller hundrede gange. Når du har spillet en kamp tager det lang tid,« forklarede han til de interesserede.

Bendtner fortalte videre, at han syntes, at han forlod kampen med en god følelse. Rosenborg har nu et godt udgangspunkt før returopgøret på hjemmebane, og han mente, at holdet spillede en god og disciplineret kamp.

Det var Rosenborgs nyindkøb Samuel Adegbenro, der satte scoringen ind bare to dage efter, han ankom til Rosenborg fra klubben Viking.

»Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne chippe bolden over målmanden, men så åbnede han målet i stedet. Jeg var ikke nervøs, og det var en fantastisk følelse at score,« sagde Samuel Adegbenro til Dagbladet.