FCK-fans kan godt begynde at glæde sig til mere europæisk fodbold i Parken.

For torsdag aften har Uefa nemlig bekræftet, at FC København skal spille returkampen mod tyrkiske Istanbul Basaksehir i Europa League-ottendedelsfinalen

Det skriver Uefa på sin hjemmeside.

Her oplyser Det Europæiske Fodboldforbund, at seks returkampe i dette års Europa League 1/8-finaler skal spilles på hjemmeholdenes egne stadions.

FCK-spillerne efter første opgør mod Istanbul Basaksehir.
FCK-spillerne efter første opgør mod Istanbul Basaksehir. Foto: STRINGER
Vis mere

Beslutningen kommer efter et længere forløb, hvor der har været tvivl om, hvorvidt de seks hjemmehold kunne få lov til at afvikle kampen grundet covid-19-situationen i hele Europa.

Her risikerede FCK at miste hjemmebanefordelen til returkampen. Noget, som manager Ståle Solbakken tidligere har kritiseret.

»Jeg tænker, at hvis det ene hold spiller på udebane, hvor coronavirusset sprøjter, og returkampen skal være på neutral grund uden tilskuere, så er det svært at finde en mere uretfærdig runde,« sagde nordmanden dengang.

Det er dog ikke alle hold i dette års Europa League 1/8-finaler, der kommer til at drage fordel af hjemmebanen.

Fire hold skal nemlig ud i en afgørende kamp på neutral grund i Tyskland.

Det drejer sig om opgørene mellem Inter og Getafe samt Sevilla og Roma, der ikke nåede at spillede den første kamp i 1/8-finalen, inden coronakrisen satte en stopper for europæisk fodbold i starten af marts.

FCK tabte 12. marts 0-1 i den første kamp i Istanbul, hvor mange tusinde tilskuere sad på lægterne, selv om coronakrisen var under opsejling.

FC Københavns ottendedelsfinale mod Istanbul Basaksehir skal spilles 5. eller 6. august.