Mikkel Beckmann er ikke tilfreds med situationen i Elfsborg, og et januar-skifte kan komme på tale.
Mikkel Beckmann er ikke tilfreds med situationen i Elfsborg, og et januar-skifte kan komme på tale. Foto: Torkil Adsersen

Mikkel Beckmann er usikker på fremtiden efter et turbulent år i Elfsborg med dødsfald i klubben og bænkplads

Det var i Sverige, at Mikkel Beckmann skulle have karrieren på skinner igen, efter opholdet i APOEL og Cypern blev afbrudt grundet økonomiske problemer i klubben.

I svenske Elfsborg blev Beckmann hentet ind som en profil for halvandet år siden, men 2014 har absolut ikke været et drømmeår for offensiv-spilleren, der var med til at gøre FC Nordsjælland til mestre i 2012.

Skader og en plads på bænken har gjort livet surt for 31-årige Beckmann, der også som alle andre i Elfsborg var berørt af, at klubbens træner Klas Ingeson i oktober døde af kræft.

Meldingerne fra svenske pressekilder går på, at Elfsborg vil være klar til at sælge Mikkel Beckmann, og han åbner også selv op for, at der kan ske noget i transfervinduet i januar.

- Jeg skal have et møde med klubben her før jul, og så må jeg ligesom få en melding omkring deres planer med mig. Den seneste tid har ikke været sjov, hvor jeg de sidste 6-7 kampe stort set ikke har fået spilletid. Men det har også været svært at banke i bordet med alt det, der ligesom er sket med dødsfald i klubben, siger Mikkel Beckmann til bt.dk

Ifølge oplysningerne spøger AGF i kulissen. Det er Beckmanns tidligere træner i FCN, Morten Wieghorst, og hans sportsdirektør i Randers-tiden, Jacob Nielsen, der nu står i spidsen for AGF. Samtidig kunne AGF godt bruge en erfaren spiller med Beckmanns kvaliteter til det vigtige forår, hvor oprykningspladserne til Superligaen skal jagtes.

Selv slår Beckmann fast, at der ikke er noget konkret.

- Jeg har ikke hørt noget. Men jeg har ikke rigtig så mange kommentarer til den del ellers, indtil jeg har haft en snak med Elfsborg. Jeg har to år tilbage af min kontrakt, og jeg har det sådan set godt i klubben. Men jeg gider heller ikke at visne de her år som fodboldspiller op på en bænk. Så der skal ske noget på den front, forklarer Beckmann.

- Selvfølgelig er Danmark interessant, og jeg er åben for at komme tilbage, hvis den rette klub melder sig på banen. Men lige nu er det vigtigt, at jeg først får en afklaring på tingene i Elfsborg, fortsætter Beckmann.

Han vil gerne hurtigst muligt smide 2014 i papirkurven.

- Det har været et turbulent år. Det er et år, der hurtigst muligt skal glemmes. Det har ikke været specielt sjovt, og det er naturligt, at det med trænerens død også har berørt mig meget, siger Beckmann.

- Jeg er den første til at kigge indad for at se, om jeg kunne have gjort det bedre. Jeg har heller ikke præsteret på det niveau, jeg har ønsket, men lige efter min skade kom jeg faktisk rigtig godt i gang, og så pludselig var jeg bare ude af holdet igen. Og det var måske en lidt mærkelig disposition, siger Mikkel Beckmann.

Elfsborg har ansat Magnus Haglund som permanent afløser for den afdøde Klas Ingeson.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.