David Beckham er havnet i modvind på den amerikanske østkyst.

Og der er ikke tale om vejret. Nej, den engelske superstjerne er nemlig havnet i problemer med klubben Inter Miami, som han er medejer af.

For ifølge det engelske medie Sky Sports står den tidligere fodboldstjernes klub til at modtage en stor straf efter brud på reglementet i den bedste amerikanske fodboldrække, Major League Soccer (MLS).

Helt konkret skulle klubben have brudt en grundlæggende regel i forbindelse med tilgangen af den franske stjerne Blaise Matuidi i august.

Midtbanespilleren Blaise Matuidi.
Midtbanespilleren Blaise Matuidi. Foto: Martin BUREAU
Vis mere

En intern undersøgelse i ligaen har nemlig vist, at den 34-årige franskmand er blevet registreret forkert af Miami-klubben.

Det skyldes, at det i MLS kun er tilladt for klubberne at have to spillere registreret som såkaldte 'udpegede spillere'. Tre, hvis klubben betaler omkring en million kroner til ligaen i forbindelse med spillertilgangen.

Og det er her, at Matuidi og Beckhams klub er havnet i problemer.

For reglen om de udpegede spillere gør det muligt for de amerikanske fodboldklubber at hente 2-3 store internationale stjerner uden at bryde ligaens lønloft.

Hvis de altså bliver registreret korrekt.

I denne sag har klubben dog hverken registreret Blaise Matuidi som en udpeget spiller, mens klubben ligeledes har brudt ligaens lønloftet på franskmandens kontrakt.

Inter Miami havde i forvejen opbrugt deres kvote af udpegede spillere, da man hentede den tidligere Paris Saint-Germain- og Juventus-spiller til Florida.

Spillerne Matias Pellegrini, Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuain var alle registreret som udpegede spillere med en højere løn end resten af truppen på daværende tidspunkt.

David Beckham og Blaise Matuidi spillede sammen i 2013 i Paris Saint-Germain.
David Beckham og Blaise Matuidi spillede sammen i 2013 i Paris Saint-Germain. Foto: CHRISTOPHE KARABA
Vis mere

Inter Miami har dog købt førstnævnte ud af kontrakten for at gøre plads til Blaise Matuidi. De var bare for sent, ser det nu ud til.

Det var i øvrigt den tidligere Manchester United-legende, der selv var med til at oprette den omtalte regel, da han i 2007 skiftede til Los Angeles Galaxy.

Dengang sprang den nu 45-årige verdensstjerne nemlig ligaens lønloft med flere millioner kroner.

Ligaforbundet er i øjeblikket ved at finde ud af, hvor stor straffen skal være. Flere amerikanske medier skriver dog, at Inter Miami som minimum står til en kæmpe bøde.