Bayern Münchens nedtur fortsætter, og efter Champions League-nederlaget til Real Madrid må den sydtyske storklub nu også vinke farvel til den tyske pokalfinale.

Trods hjemmebane og en 2-1-føring undervejs tabte Bayern en underholdende og dramatisk semifinale til Borussia Dortmund med 2-3.

Ousmane Dembélé blev matchvinder for gæsterne, da han flot drejede bolden op i fjerneste målhjørne hos Sven Ulreich, der i resten af sæsonen vikarierer for en skadet Manuel Neuer i Bayerns mål.

Dembélés scoring fuldendte en overraskende vending af en semifinale, som favoritterne så ud til at have under fuld kontrol midt i anden halvleg.

Bayern lod sig nemlig ikke ryste af, at Marco Reus tidligt bragte Dortmund foran, og inden der var gået en halv time, kunne en umarkeret Javi Martínez udligne på hovedstød.

Med et velplaceret indersidespark bragte Mats Hummels Bayern på 2-1 kort før pausen, og da lignede det en meget svær opgave for gæsterne.

Men 20 minutter før tid lagde Dembélé bolden ind i hovedet på Pierre-Emerick Aubameyang, som udlignede til 2-2, og kort efter gjorde han det selv til 3-2.

Bayern, der på det tidspunkt allerede havde misbrugt en stribe chancer, iværksatte et sidste stormløb, men magtede ikke at passere Roman Bürki i Dortmund-målet en tredje gang.

Det er niende gang, Dortmund når slutkampen i turneringen. Tre gange har klubben hjembragt pokalen - senest i 2012.

I finalen 27. maj på Olympiastadion i Berlin venter Eintracht Frankfurt, som tirsdag aften slog Borussia Mönchengladbach efter straffesparkskonkurrence.