Julian Nagelsmann har svært ved at sige, om Barcelona er stærkere eller svagere uden Lionel Messi på holdet.

Bayern München-træner Julian Nagelsmann ved ikke helt, hvad han skal forvente, når holdet tirsdag aften tørner sammen med FC Barcelona i Champions League.

Det siger han på et pressemøde forud for de to storklubbers åbningskamp i gruppe E.

Barcelona er stadig i gang med at finde sig selv, efter at holdet i sommerens transfervindue måtte vinke farvel til Lionel Messi, der er klubbens mest scorende spiller gennem tiderne.

Og selv om argentinerens skifte til Paris Saint-Germain er en klar svækkelse af det spanske mandskab, så giver det ifølge Nagelsmann spillere som Pedri, Frenkie de Jong og Memphis Depay en bedre mulighed for at vise sig frem.

- Det er svært at sige, om de (Barcelona, red.) er stærkere eller svagere, men de er anderledes.

- De har ikke den der ekstravagante stil mere uden Messi, men de har spillere, der kan træde ud af hans skygge, siger Nagelsmann.

Den tyske træner mener især, at Messis afgang har givet Barcelona mulighed for at ændre holdets presspil.

- Barcelona har ændret deres forsvarsstruktur. De presser meget højt. Det er noget, de ikke har gjort med Messi på holdet i de seneste to til tre år.

De to hold mødtes senest i Champions League i kvartfinalen i 2019-20-sæsonen.

Her knuste Bayern München Barcelona med 8-2 på tyskernes vej mod finalen, men ifølge Bayern-målmand Manuel Neuer, så har det resultat ingen betydning i forhold til tirsdagens opgør på Camp Nou.

- Virkelig mange ting har ændret sig i den mellemliggende periode. Vi tænker ikke på den 8-2-sejr. Vi spiller mod et nyt hold, og vi har et nyt hold.

- Vi glemmer selvfølgelig aldrig vores kamp i 2020, men nu venter to nye kampe i gruppespillet, og vi ser frem til to store af slagsen.

Bayern München må til kampen undvære Corentin Tolisso, mens der også er tvivl om Serge Gnabry og Kingsley Coman.

Barcelona er tvunget til at stille op uden danske Martin Braithwaite, der skal opereres i knæet, mens også angriberne Sergio Agüero, Ousmane Dembélé og Ansu Fati er ude med skader.

Benfica og Dynamo Kiev er de to andre hold i gruppe E.

/ritzau/