Carlo Ancelotti er ikke så begejstret for den måde, som de amerikanske ejere bag Manchester United og Arsenal styrer deres klubber. Den italienske træner, som står i spidsen for Bayern München mener, at den amerikanske Glazer-familie, som ejer United, og Stan Kroenke, der har aktiemajoriteten i Arsenal, interesserer sig for meget for økonomi og for lidt for fodbolden.

Ancelotti drager paralleller til sin egen trænerkarriere, hvor han blandt andre har haft ansvaret for AC Milan og Real Madrid. I sidstnævnte klub blev han fyret, da Madrid kun blev nummer to den spanske liga i sommeren 2015. Alligevel tænker han på klubben og dens ledelse med kærlighed.

»Jeg var så heldig at få lov til at træne Real Madrid, selvom klubben besluttede af skifte træner. Det er en del af jobbet, det er vi udsat for. I de store klubber er det svært at være længe, fordi forventningerne til resultaterne er så høje,« siger han ifølge Evening Standard til den spanske sportsavis AS.

Han mener, at der er andre ting på spil, når både Alex Ferguson og Arsene Wenger har fået lov til at blive siddende i deres managerjob i de engelske storklubber i så mange år.

»Det er rigtigt, at der er andre klubber som Manchester United, hvor Ferguson var i mange år, og nu Wenger i Arsenal. Disse tilfælde er anderledes, fordi deres ejere er fra USA, og de er mere interessede i det økonomiske aspekt, end i hvem der er træner,« lyder Ancelottis analyse.

Han har tidligere været ude med en lignende kritik tilbage i maj, hvor han sagde, at de to klubbers ejere ikke var så passionerede, som han havde oplevet Florentino Perez i Real Madrid og Silvio Berlusconi i AC Milan.

Udtalelserne forstærker uden tvivl Arsene Wengers i forvejen ret stærke lyst til, at Arsenal slår Bayern München ud af Champions League i forårets ottendedelsfinaler i Champions League.