Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Robert Lewandowski vil ikke forlænge sin kontrakt med Bayern München, bekræfter Hasan Salihamidzic.

Robert Lewandowski ønsker at forlade Bayern München.

Det bekræfter klubbens sportsdirektør, Hasan Salihamidzic, som har talt med den polske stjerneangriber forud for sæsonens sidste kamp mod Wolfsburg.

- Jeg talte med "Lewa". Han fortalte mig, at han ikke ønskede at acceptere vores tilbud om at forlænge kontrakten, og at han han gerne vil forlade klubben, siger han til tyske Sky Sports før sæsonens sidste kamp.

Lewandowski har kontrakt med Bayern München frem til sommeren 2023.

Ifølge Salihamidzic har angriberen lyst til at prøve noget nyt, men klubben forholder sig til, at den har papir på den 33-årige profil et år endnu.

Efter lørdagens kamp appellerer Lewandowski parterne til at finde en løsning.

- Jeg har stadig et år tilbage af kontrakten, men jeg har sagt, at vi skal finde den rigtige løsning for begge parter. Vi må vente og se, hvad der sker, siger han ifølge dpa til Sky Sports.

- Hvis der kommer et tilbud, må vi overveje det - også fra klubbens side. Begge parter skal tænke over fremtiden. Det er alt, jeg kan sige.

På det seneste har Lewandowski ad flere omgange været rygtet til den spanske storklub FC Barcelona, men Salihamidzic fastslår, at der ikke er ført forhandlinger med nogen klubber om et sommerskifte.

Må Bayern München allerede til sommer vinke farvel til Lewandowski, vil det efter alt at dømme være et stort tab.

Siden han kom til holdet fra Borussia Dortmund i 2014, har han været blandt Bundesligaens og verdens bedste spillere.

Samlet set er det blevet til 343 mål i 373 kampe for storklubben. Alene i denne sæson har han scoret 49 mål i 45 kampe på tværs af alle turneringer.

Lewandowski indledte sin karriere i polsk fodbold, før han i 2010 drog til Dortmund. På det polske landshold er han anfører med 129 kampe og 75 mål på cv'et.

Angriberen er to gange blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

/ritzau/

Andre læser også