Robert Lewandowski scorede to mål og bragte Barcelona på omgangshøjde, inden João Cancelo afgjorde slaget

Efter en elendig indsats var FC Barcelona godt på vej mod en gigantisk skuffelse, da klubben lørdag mødte Celta Vigo i La Liga.

Men tre scoringer på otte minutter i slutningen af kampen sørgede for, at storklubben slap fra hjemmekampen med en 3-2-sejr.

Robert Lewandowski scorede de to mål, der sørgede for, at Barcelona kom på 2-2. João Cancelo, der havde spillet forfærdeligt, afgjorde dysten.

Barcelona har på det seneste spillet fortryllende fodbold og smadret Real Betis og Royal Antwerp med 5-0, men lørdagens indsats var en anden sag.

De spanske mestre, der havde Andreas Christensen i startopstillingen, diskede op med en kønsløs og slap indsats, og Celta Vigo ventede klogt på kontramuligheder.

Det gav pote efter 19 minutter, da gæsterne holdt presset på Barcelona efter et hjørnespark, og til sidst kom Jørgen Strand Larsen helt fri i den ene side.

Nordmanden drejede klogt bolden rundt om Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet og bragte Celta Vigo i front.

Derefter fulgte en kavalkade af farlige kontraangreb fra gæsterne. Oriol Romeu blokerede i sidste sekund efter 27 minutter, og Luca de la Torre formøblede en gigantisk chance, da han efter 41 minutter sparkede over mål.

I anden halvleg så det ud til, at det var afgjort, da Iago Aspas med en genial dybdeaflevering sørgede for, at Anastasios Douvikas kunne sparke Celta Vigo på 2-0.

Men efter 81 minutter begyndte otte mareridtsminutter for gæsterne. João Félix tippede bolden ind i feltet til Robert Lewandowski, der tippede den i mål via undersiden af overliggeren.

Fire minutter senere var polakken på pletten efter et cutback fra João Cancelo. Samme Cancelo fuldendte comebacket efter 89 minutter, da han sendte et veldrejet indlæg fra Gavi i nettet.

Barcelona har nu samlet 16 point sammen på seks kampe. Klubben fører derfor La Liga side om side med overraskelsen Girona. Real Madrid har maksimumpoint efter fem kampe og kan overtage førstepladsen søndag.

/ritzau/