Foto: JOSEP LAGO

Lodtrækning. Mens Real Madrid ser ud til at have fået et overkommelig modstander i form af Bendtner-løse Wolfsburg, fik ærkerivalerne Barcelona den sværest mulige modstander i form af Atlético Madrid.

Luis Enriques’ Barcelona-mandskab har foreløbigt lignet et hold, der er klar til at skrive historie ved som det første nogensinde at vinde Champions League to år i træk. Men i går blev der i den grad smidt potentielt grus i den katalanske fodboldmaskine, da Barcelona trak Atlético Madrid i kvartfinalen.

Atlético har tidligere været Barcelonas nemesis, da de to hold mødtes på det samme tidspunkt i turneringen for to år siden.

Barcelona har ganske vist vundet de seneste seks kampe mellem de to hold, men den danske fodboldekspert Niels Christian Frederiksen fra Viasat forudser, at Barca får det svært mod Atlético.

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-ATLETICO

»Vi har set i denne sæson, hvordan Barcelona to gange med hiv og sving har besejret Atlético Madrid (begge gange med 2-1, red.). I den anden kamp fik Atlético to dumme udvisninger, men alligevel havde Barcelona utroligt svært ved at åbne dem. Det var den værste lodtrækning, Barcelona overhovedet kunne få. De er stadig favoritter, men de ved godt, det bliver svært.«

Frederiksen forudser, at det samlede nederlag for to år siden stadig spiller en rolle for Barcelona-spillerne.

»De mødtes jo også i kvartfinalen for to år siden, hvor de blev slået ud af Atlético. De skal til Vicente Calderon og spille i en heksekedel. Det bliver med blod, sved og tårer i 180 minutter. Barcelona har tænkt ’åh nej, ikke igen’. Atlético er modbydelig at spille mod. Holdet har kun lukket 12 mål ind i 29 kampe.«

De to spanske hold mødes første gang på Camp Nou 5. april, mens giganterne spiller returopgøret på Vicente Calderon 13. april.

Real Madrid stor favorit mod Wolfsburg

Real Madrid, som senest vandt Champions League-titlen i 2014 ved at slå netop Atlético i finalen, kan til gengæld se frem til at møde Wolfsburg, der har meldt ud, at danske Nicklas Bendtner endegyldigt har spillet sin sidste kamp i den grønne trøje, hvilket betyder han ikke er aktuel til kvartfinalen.

Mikkel Bischoff, ekspertkommentator på Discovery, er ikke i tvivl om, hvem der går videre.

»Jeg tror, det bliver relativt nemt for Real Madrid over to kampe. De plejer at gøre relativt kort proces mod middelmådige hold, så Real Madrid er kæmpe favoritter. Også fordi at Wolfsburg ikke har haft nogen stor sæson. Real Madrid gør det generelt udmærket i Champions League. De er helt væk i ligaen, så de kan koncentrere sig om Champions League. De vil lægge alle æg i Champions League,« forudser eksperten, der tidligere har spillet i Manchester City, som i kvartfinalen skal forsøge at besejre Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic.

Bischoff tvivler på, at hans tidligere klub formår at sende Zlatan ud i mørket.

»Manchester City er mange gange i Europa kommet til kort mod modstandere, som kan det samme som dem. De er gode, når de har bolden, men når City skal ud og lede efter bolden, går det helt galt. Det kunne måske være i år, at Zlatan får det sande gennembrud i Europa. Han har indtil i år ikke rigtig leveret i Champions League, men vil nok slikke sig om munden, når han ser, hvem han skal stå over for i kampene mod City.«

Sprækker i Bayerns defensiv

I den sidste kvartfinale ligner Bayern München favoritter mod Benfica, men sådan ser Niels Christian Frederiksen ikke nødvendigvis kampen efter Bayerns knebne sejr over Juventus.

»Bayern München lukkede fire mål ind i to kampe mod Juventus, og det burde normalt være nok til at gå videre. Defensivt har de fået store hug i den tyske presse. Det gør ondt på dem, at de ikke har Jérôme Boateng med. Han er en verdensklasseforsvarer. (Holger, red.) Badstuber er også ude, og (Medhi, red.) Benatia har slet ikke samme niveau. Det er bekymrende at se på. David Alaba og Benatia var begge en katastrofe i returkampen mod Juventus, så der er sprækker i defensiven.«

Tyskerne har hjemmebane i første kamp, og her skal holdet sikre sig et godt resultat.

»Bayern mødte portugisiske FC Porto i kvartfinalen sidste år, hvor de tabte 3-1 i Porto, men så spillede de årets kamp på hjemmebane (vandt 6-1 og gik dermed videre, red.). Men hvis ikke man tager sig sammen mod de her store portugisiske hold, kan man hurtigt komme i problemer,« forudser Frederiksen.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.