Barcelona fører stadig komfortabelt, fastslår træner Ernesto Valverde efter endnu en uafgjort kamp.

På trods af en målløs affære mod Athletic Bilbao på San Mamés Stadium søndag aften, så er Barcelona-træner Ernesto Valverde ikke ovenud bekymret for sit holds placering øverst i Primera Division.

- Vi var først i sidste uge, og vi er stadig først. Og hvis min matematik passer, så vil vi også være først i næste uge, siger Valverde, efter at Barcelona havde afsluttet tredje kamp i træk uden sejr, til nyhedsbureauet AFP.

Det er anden kamp i træk med uafgjort i Primera Division og tredje kamp i træk efter sidste uges 1-1 mod Real Madrid i pokalturneringen Copa del Rey.

Med den manglende pointhøst giver Barcelona muligheder for de øvrige hold i toppen af tabellen, selvom føringen stadig er på seks point ned til Real Madrid på andenpladsen.

Real Madrid kunne lørdag notere sig en sejr på 3-1 ude over Atletico Madrid.

Ifølge Valverde manglede hans trup den nødvendige energi over for et velspillende Bilbao.

Og kampen kunne være endt helt skidt, hvis ikke målmand Marc Andre ter Stegen havde blokeret et imponerende skud fra Bilbaos Inaki Williams i de døende minutter af kampen.

- Han reddede os. Det var en fantastisk redning, lyder det fra træneren.

Det var også afgørende for Barcelonas offensiv, at angrebsstjernen Lionel Messi ikke spillede op til niveau.

Allerede inden kampen sagde assistenttræner Jon Aspiazu, at argentineren "ikke var der 100 procent fysisk".

I sidste uges kamp mod Real Madrid sørgede en lårskade for, at Messi kun var med i de første 27 minutter, før han måtte skiftes ud. I søndagens opgør i Bilbao var han dog med hele kampen.

Men det var nok mere, fordi holdet havde brug for stjernespilleren. For Messis spil på banen var ikke blændende.

- Vi spiller mange kampe i øjeblikket, og det kan man se, lød det fra Barcelonas uruguayanske angrebsprofil, Luis Suarez, efter kampen.

- Vi manglede også kommunikation i dag. Og det gør en stor forskel.

Og skemaet fremover byder ikke ligefrem på pauser for mandskabet.

Næste weekend skal Barcelona forsøge at vende den uafgjorte stime mod Real Valladolid hjemme.

Derefter går turen til Champions League-opgør i Lyon før endnu en ligakamp mod Sevilla. Dernæst venter to opgør mod Real Madrid over fire dage.