FC Barcelona fortsatte klubbens ensomme ridt med kurs mod det spanske mesterskab lørdag aften.

Her tog ubesejrede Barcelona hjemme imod Girona, og det blev til en målfest og opvisning af hjemmeholdet, der på Camp Nou vandt 6-1, selv om Barcelona var bagud 0-1 efter tre minutter.

Luis Suarez scorede hattrick, Philippe Coutinho blev noteret for sit første ligamål for Barcelona, og Lionel Messi klarede resten.

Sejren sendte Barcelona på 65 point på førstepladsen i Primera Division, hvor Atlético Madrid er ti point efter på andenpladsen med en kamp færre inden opgøret søndag aften ude mod Sevilla.

Barcelonas statistik som ubesejret i denne sæson kom dog en smule i fare allerede efter tre minutter, da Gironas Portu rundede Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen og sparkede bolden i mål.

1-0-føringen holdt dog blot i to minutter, så fandt Messi med en stikning Suarez, som stormede mod målet og udlignede.

Efter en halv time stod Messi selv for scoringen til 2-1, da han fik bolden fra Suarez og driblede rundt i feltet, før han bragte Barcelona foran.

Syv minutter senere snød Messi Gironas mur på et direkte frispark, da han sparkede fladt, mens Girona-spillerne hoppede højt.

Bolden strøg under og i mål, og Barcelona var foran 3-1.

I halvlegens sidste minut slog Messi, Coutinho og Suarez til i et samarbejde.

Messi fandt Coutinho, som serverede bolden til Suarez, der blot skulle prikke bolden i mål til 4-1.

Dermed nåede Suarez op på sin anden scoring i kampen, og angriberen var tæt på at øge yderligere, da han sparkede bolden på stolpen otte minutter efter pausen.

Halvvejs inde i halvlegen fik Coutinho så scoret sit første ligamål for Barcelona. Brasilianeren driblede først rundt om sig selv uden for feltet, hvorefter han bragede bolden i mål fra distancen til 5-1.

Coutinho, der kom til Barcelona fra Liverpool i januar, scorede sit første mål for klubben i en pokalkamp tidligere i februar.

Luis Suarez fik scoret sit hattrick, da han et lille kvarter før tid blot skulle sætte foden på en pasning fra Ousmane Dembélé for at score til 6-1.