Foto: Anders Kjærbye

Andreas Christensen. Der findes 369 mænd med det navn i Danmark. Men der findes kun én med det fodboldtalent, som den bare 19-årige danske landsholdsspiller besidder.

Han vader lige nu i succes så stor, at krampen i overarmen sniger sig ind, når vi trækker i snorene til klaphatten. Men det er ikke kun i Danmark, at denne Andreas Christensen er et varmt navn. De flotte kampe i Gladbach-forsvaret har skubbet hans navn op i toppen af ønskesedlerne hos selv de største klubber.

SOCCER-GERMANY/

Først blev Barcelona meldt interesserede og siden Bayern München, mens også Chelsea angiveligt skulle være klar til at rive lejeaftalen i stykker og hente deres danske dynamit hjem. Det bliver dog ikke nemt.

»Da vi lavede den her aftale, skrev jeg under på fem år med Chelsea, hvoraf de to år skulle være ude på lån. Så det ligger egentlig hos Gladbach. Hvis Chelsea vil have mig tilbage, tror jeg, at det er Gladbach, der bestemmer. Jeg var glad i Chelsea, og jeg er glad for at være i Gladbach også, så for mig er det win/win. Lige meget hvad der sker, vil jeg være super-glad,« siger Andreas Christensen til BT.

Interessen fra Barcelona og Bayern München er han ikke vild med at tale om.

»Det tænker jeg ikke så meget over. For man ved aldrig. Det, der bliver skrevet, kan være noget, der aldrig har haft noget på sig.«

Men Andreas Christensen har alligevel brugt noget tid på i hvert fald at tage stilling til, at spørgsmålene ville blive stillet ham. Og han har også godt styr på, at det er op til Gladbach, om han bliver i Tyskland og fortsætter succesen, eller om han skal tilbage til Chelsea allerede til sommer, fordi han har været så stor en succes, at London-klubben vil have ham hjem, når John Terry stopper.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA

»Det er ikke noget, jeg skal tage en beslutning om lige nu. Som det er lige nu, har jeg hele næste sæson i Gladbach også. Så skal valget – hvis der er et valg – først træffes der. Så jeg har ikke nogen valg at tænke over lige nu. Jeg kan bare koncentrere mig om fodbold,« siger Christensen.

Det var det spanske avis Mundo Deportivo, der for et par uger siden fortalte om Barcelonas kærlighed til danskeren, mens tyske Tageszeitung nogle dage senere bragte Bayern München på banen. De to klubber tænker han ikke selv meget over, fortæller han, men det er der andre i omgangskredsen, der gør.

»Jeg har mange venner, der har været Barcelona-fans og Bayern München-fans i rigtig lang tid. Hele den ene del af min familie er rigtig store Bayern München-fans. Så når de bliver nævnt, synes de, at det er meget sjovt. Men for mig betyder det ikke så meget,« siger Christensen, der fokuserer på sin udvikling.

Og det får han hjælp til fra Chelsea.

»Jeg har kontakt med vores 'loan department', som de kalder det. Her får jeg en masse feedback. Det handler kun om kampene, men der får jeg også en masse fra begge klubber. Det hjælper en hel del. Vi har ikke fokus på en ting. Chelsea sender mig klip fra kampene, og hvis jeg har lavet den samme fejl et par gange, fremhæver de den og siger, at jeg skal have fokus på det.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.