Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere fodboldstjerne fra Cameroun Samuel Eto'o har erkendt sig skyldig i skattesvig for at undgå en fængselsstraf.

Det meddeler en domstol i Barcelona mandag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Eto'o har således indgået en aftale med de spanske anklagere for ikke at skulle afsone.

Han bliver i stedet idømt en bøde og 22 måneders betinget fængsel.

Foto: VILLAR LOPEZ
Vis mere

Eto'o gav tidligere sin agent, Jose Maria Mesalles, skylden for skattesviget, som også har fået et års betinget fængsel. I retten omtalte Eto'o sin agent som en faderfigur og sagde:

»Jeg indrømmer kendsgerningerne, og jeg vil betale, men husk lige, at jeg var 'et barn' dengang, og at jeg altid gjorde, hvad min far bad mig om.«

Eto'o har delvist tilbagebetalt det gebyr, han skylder, og er blevet dømt til at betale yderligere 13 millioner kroner i bøder. Den tidligere topangriber undlod at betale skat af den indkomst, han modtog fra overførslen af ​​sine billedrettigheder fra Puma til Barcelona mellem 2006 og 2009.

I stedet beskattede han billedrettighederne gennem to selskaber, hvoraf det ene havde base i udlandet i Ungarn, så han ikke betalte det fulde beløb til den spanske skat.

Samuel Eto'o havde en meget succesfuld periode i Barcelona i 2004-2009, hvor han scorede 130 mål i 199 kampe.

Han vandt Champions League to gange og La Liga tre gange. Eto'o blev også kåret til årets afrikanske spiller i 2004 og 2005.

Andre læser også