250.000 kroner.

Det er blandt andet, hvad et banner, som forestillede et ur med klokkeslettet '13:12', koster FC København i bøde efter seneste derby mod Brøndby. 

Det fremgår i en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans.

»Fodboldens Disciplinærinstans lægger til grund, at det fremviste banner fornærmer værdigheden og integriteten af en gruppe mennesker, i nærværende tilfælde politiet, gennem foragtende og krænkende ord, og at FC København skal straffes med bøde herfor under henvisning til DBU’s love § 30.1, jf. § 4B, jf. § 4A i De Disciplinære Bestemmelser,« står der.

FCK vandt derbyet 3-2. Her ses banneret, der nu er blevet taget af Fodboldens Disciplinærinstans.
FCK vandt derbyet 3-2. Her ses banneret, der nu er blevet taget af Fodboldens Disciplinærinstans. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Vis mere

Forvandler man tallene på det ur, som FCKs fans havde med i Brøndby, til rækkefølgen på bogstaver i alfabetet, så står der 'ACAB', som betyder 'All Cops Are Bastards' (alle betjente er svin).

Og det var bestemt heller ikke noget, som vakte begejstring hos Politiforbundet.

»Det skuffer mig, at vi gang på gang skal være vidne til at se det der, og alle ved jo godt, hvad det betyder. Jeg synes, det er noget svineri. For at sige det pænt,« lød det fra formand Heino Kegel til B.T.

Klubben har selv et ansvar for at tjekke deres tilskuere på udebaneafsnittet af Brøndby Stadion, og på daværende tidspunkt var FCK ved at undersøge, hvordan banneret kunne slippe igennem, oplyste FCKs kommunikationschef, Jes Mortensen, samtidig til B.T.

»Vi tager, som vi har sagt gentagende gange, afstand fra den retorik omkring politiet. Det har vi også været i direkte dialog med vores fans omkring både nu og tidligere,« skrev han i en sms.

Sagen om banneret er blevet taget op af Fodboldens Disciplinærinstans på egen hånd, skriver de i afgørelsen.

Og det fremgår yderligere, at bødens størrelse kommer af, at FCK antændte omkring 60 stykker pyroteknik, hvoraf 19 var under kampens indløb, som medførte starten blev udsat for et minut.

Det er 20. gang inden for et år, at FCK bliver indberettet, noget, der da også med til at forklare bødens størrelse.

FC København har nu to uger til at indbringe kendelsen for Fodboldens Appelinstans.