Valencia vinder overraksende den spanske pokaltitel med en finalesejr i Copa del Rey på 2-1 over FC Barcelona.

Danske Daniel Wass spillede hele kampen for Valencia i en højdramatisk og tempofyldt finale på et kogende stadion i Sevilla.

Daniel Wass startede på højreback, men spillede i anden halvleg også på midtbanen i en flot fighterindsats fra danskeren, som netop er vendt tilbage på det danske landshold.

Valencia var det bedste hold i første halvleg, hvor de bragte sig foran med 2-0 før pausen efter mål af angriberen Kevin Gameiro og Rodrigo.

I anden halvleg reducerede Lionel Messi og i kampens slutminutter var der flere gange optræk til en udligning, ligesom Valencia pgså havde store chancer for at lukke og slukke kampen.

Men der kom ikke flere mål, hvorfor Wass' Valencia kunne juble med de mange tilrejsende fans.

Det er Valencias ottende pokaltitel og klubbens første siden 2008, og Valencia kan se tilbage på en sæsonafslutning, der bød på kvalifikation til Champions League i sidste spillerunde og en pokaltriumf.

Trods et spansk mesterskab hænger der derimod endnu mørkere skyer over FC Barcelona efter en katastrofal afslutningen på sæsonen for catalanerne.

Barcelona røg ud af Champions League i semifinalen, da Liverpool vendte 0-3 til en samlet 4-3-sejr i returopgøret, og stemningen er næppe høj i klubben efter finalenederlaget i Copa del Rey.

Allerede kort efter finalens afslutning går der rygter i den spanske fodboldpresse om, at Barca-træner Ernesto Valverde træder tilbage.